Gemeente Stad Deinze

Word zwerfvuilvrijwilliger

Wat is zwerfvuil?

Zwerfvuil is afval afkomstig van consumptie buitenshuis. Dit afval wordt niet gebundeld (bv. in een dichtgeknoopte zak) en achtergelaten op een hiervoor niet bestemde plaats. Dit bestaat onder andere uit: blikjes, flesjes, (snoep)wikkels, sigarettenpeuken, kauwgom, kranten, flyers, pastabekers, mondmaskers, …

Word zwerfvuilvrijwilliger

Ga jij regelmatig zwerfvuil rapen? Meld je dan aan als zwerfvuilvrijwilliger van stad Deinze. De stad biedt je logistieke ondersteuning door het nodige opruimmateriaal (afvalzakken, handschoenen, grijper) te voorzien. We zorgen ook voor de ophaling van het ingezamelde zwerfvuil. Als vrijwilliger ben je via stad Deinze bovendien verzekerd wanneer je onderweg iets tegenkomt. 

Sinds kort werken we met de WePlog app (is niet verplicht te gebruiken). In de flyer onderaan vind je daarover meer info, of surf naar www.weplog.be.

Voor wie

Onze werking voor zwerfvuilvrijwilligers is er voor burgers die als particulier zwerfvuil opruimen.

Doe je dit via je school of jeugdbeweging Dan is Operatie Proper voor jou! Vanaf schooljaar 2021-2022 kunnen scholen en erkende jeugdbewegingen beroep doen op praktische en financiële ondersteuning via Operatie Proper. 

Wil je in ander groepsverband op regelmatige basis zwerfvuilacties organiseren, maar kom je niet in aanmerking voor Operatie Proper? Bekijk dan hier of jouw actie in aanmerking komt voor de extra subisidie van Stad Deinze. 

Hoe aanvragen

Zin om de handen uit de mouwen te steken? Neem contact op met de dienst milieu via omgeving@deinze.be. We overlopen dan een aantal afspraken, vullen samen de vrijwilligersnota in en je kan aan de slag. Alvast heel erg bedankt voor jouw mooie engagement!