Gemeente Stad Deinze

Zelfuitleenbalies en inleverbus

Inleverbus

Je mag alleen materialen van vestiging Deinze inleveren via de inleverbus. Materialen van vestigingen Landegem moet je binnenbrengen in de bibliotheek.

Op elk moment van de dag kan je je bibliotheekmaterialen inleveren via een intelligente inleverbus. Boeken of cd's worden ingescand en gaan onmiddellijk van jouw lenerskaart.

De inleverbus bevindt zich in de Gentpoortstraat.

Om de inleverbus te openen, hou één materiaal van bibliotheek Deinze voor de rode stip. Lever daarna de materialen één voor één in. Om af te sluiten druk op de knop "Stop". Na de transactie krijg je een uitprint als bevestiging.

Ontbreekt er een titel op jouw ticket? Krijg je geen ticket? Zijn er problemen met de werking van de inleverbus? Contacteer dan binnen de 3 werkdagen de bibliotheek: stuur een e-mail naar bibliotheekdeinze@deinze.be. Als we open zijn, kom binnen en meld het probleem aan de balie.

Zelfuitleenbalies

Via de zelfuitleenbalies kan je zelf jouw materialen ontlenen, inleveren of verlengen. In alle bibliotheekmaterialen is hiervoor een RFID-tag gekleefd die de materialen ook beveiligt.

Een aanraakscherm met duidelijke instructies maakt het ontlenen, inleveren of verlengen makkelijk. Met RFID kan een stapeltje van 5 boeken in één keer worden uitgeleend. Cd's leg je best één per één op de balie.

Bancontact

Op één van de zelfuitleenbalies - recht tegenover de infobalie beneden – kan je snel en eenvoudig betalen met Bancontact. Druk eerst op de knop "Betalen" en meld je aan met jouw bibliotheekkaart of eID. Daarna volg je de instructies op de betaalterminal.

Betaalautomaat

Via een aparte betaalautomaat kan je cashbetalingen afhandelen (enkel cash en gepast - geen teruggave).

Voorwaarden

Enkel materialen van vestiging Deinze kunnen ingeleverd worden via de inleverbus. Niet van vestiging Landegem.