Gemeente Stad Deinze

Lagere graad jongeren (8 - 14 jaar)

Doelgroep: alle kinderen vanaf 8 jaar en/of 3e leerjaar
Lestijd: Theateratelier 1 uur/week
Duur graad: 4 jaar

Theateratelier

Heb jij ook zin om toneel te spelen? Om als arme prinses gered te worden van de vreselijke draak? Of ben jij die stoere ridder? Luister je ook graag naar gekke verhalen of wil je die samen met anderen zelf verzinnen? Vind je het leuk om grappige gedichten te lezen of er zelf te schrijven?

Dan is het Theateratelier de perfecte plaats voor jou.

Je zet je eerste stappen in het toneelspelen en je leert correct spreken. Je gaat aan de slag met grappige teksten, leuke -korte- gedichtjes en zelfgemaakte toneeltjes waardoor jouw woordenschat (onbewust) uitbreidt en van onschatbare waarde wordt. Je leert samen met jouw klasgenoten om samen te spelen en klanken juist te plaatsen. Het spelplezier staat voorop met taalspelletjes, vertelmomenten en rollenspelen. Jouw levendige fantasie is hier meer dan welkom!

Ben je nog wat verlegen en vind je al dat toneel spelen niet zo vanzelfsprekend? Ook dan ben je van harte welkom want we helpen je om wat assertiever te worden.

De opleiding start op 8-jarige leeftijd. Leerlingen die later starten of reeds toneelervaring hebben, worden volgens niveau geplaatst na overleg met de leerkracht.

Keuzevakken

In de lagere graad kun je nog een keuzevak toevoegen aan jouw pakket:

  • Musicalatelier (LG 2 - LG 4 in Deinze)

Vervolg: middelbare graad