Gemeente Stad Deinze

Winnaars fietsactie

Gepubliceerd op  vrijdag 24 juni 2022

Gedurende de maand mei organiseerde stad Deinze een fietsactie voor de Deinse scholen, waarbij fietsveiligheid centraal stond.

De leerlingen van de lagere school konden stempels verzamelen op hun spaarkaart door met de fiets naar school te komen. Hierbij konden ze extra stempels verdienen indien ze een helm droegen en met een fiets kwamen die volledig in orde was. Door dergelijke acties kunnen we meer bewustzijn creëren bij kinderen en jongeren rond fietsveiligheid, en hen reeds van jongs af aan leren om zich op een veilige manier in het verkeer te verplaatsen.

Via een loting werden uit de 73 deelnemende klassen vier winnaars uitgekozen. Als beloning gaat er bij hen een ijskar langs voor alle kinderen van de school. VBS Sint-Vincentius Nevele kwam als eerste aan bod. De andere winnaars zijn VBS Driessprong Petegem, VBS Wonterwijs Wontergem en BS De Sterrebloem Meigem.

In het secundair onderwijs vond een eenmalige fietscontrole plaats. Indien de fiets van de leerlingen volledig in orde was, maakten ze kans op een prijs. Ook hier werden er via loting winnaars uitgekozen: 30 leerlingen wonnen een geschenkbon van stad Deinze ter waarde van 15 euro.