Gemeente Stad Deinze

Werken in Krekelstraat vanaf 4 mei 2020

Gepubliceerd op  donderdag 23 april 2020

Op maandag 4 mei starten de rioleringswerken in de Krekelstraat, deel van de Achtmeersstraat en de zijweg 'Zevenkoten'. Er wordt een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd voor afvalwater en regenwater, zodat het afvalwater niet meer geloosd moet worden in de Petegemsebeek. De werken zullen vermoedelijk duren tot juli 2021.

Fase 1

De aannemer start aan de Kerselaarslaan en werkt zo verder in de richting van Patrijspark.
Een tweede ploeg begint enkele dagen later met de aanleg van de riolering vanaf de Kerselaarslaan in de richting van Astene. Hiervoor wordt de weg tussen Patrijspark en Krekelstraat nr. 120 volledig, doch gefaseerd, opgebroken, rekening houdend met de vordering van de werken.
Alle doorgaand verkeer wordt verboden in de werfzone. De woningen in de werfzone zijn te voet en met de fiets steeds bereikbaar, met de wagen echter alleen buiten de werkuren.
Patrijspark blijft, in deze fase, steeds bereikbaar komende van de Gaversesteenweg.

Fase 2

Vanaf maandag 26 oktober 2020 starten de rioleringswerken in fase 2 (vanaf de Gaversesteenweg tot voorbij het kruispunt met de Ten Rodelaan). Het kruispunt Krekelstraat – Ten Rodelaan zit vervat in deze werken.

Alle doorgaand verkeer wordt verboden in de werfzone. Van en naar de Gaversesteenweg rijden kan vanaf dan enkel via de Poelstraat.

De woningen in de werfzone zijn te voet en met de fiets steeds bereikbaar, met de wagen echter alleen buiten de werkuren.