Gemeente Stad Deinze

Werken in deel van Pontstraat in Astene

Gepubliceerd op  woensdag 30 augustus 2023

Stad Deinze investeert in de heraanleg van de Pontstraat om deze veiliger, comfortabeler en groener te maken. Eind dit jaar starten de riolerings- en wegenwerken in het deel tussen de spoorweg Kortrijk-Gent en het kruispunt met de Winkelstraat. Vooraf voeren de nutsmaatschappijen werken uit. Deze werken beginnen op donderdag 31 augustus.

Wat houden de werken in?


De nutsmaatschappijen leggen nieuwe leidingen aan voor water, gas, elektriciteit en telecom. De aannemer voert deze werken uit van 31 augustus tot eind september. Na de aanleg van de nieuwe leidingen worden ze in dienst gesteld en worden de huizen er op aangesloten. Tegen 1 november zal dit afgerond zijn.

Aansluitend volgen de riolerings- en wegeniswerken. De concrete startdatum wordt later meegedeeld. We leggen een gescheiden rioleringsstelsel aan. Dit zorgt ervoor dat vuil afvalwater naar het waterzuiveringsstation gaat en het propere regenwater de bodem kan insijpelen of afgevoerd wordt naar grachten.

De Pontstraat wordt omgevormd tot een fietsstraat: een rijweg in asfalt met een smalle middenstrook in rode markering. De bermen worden aangelegd in grindgazon en zijn voorzien van een lichte glooiing (wadi). We planten ook bomen aan.

Hinder tijdens de nutswerken


Tijdens de werken wordt grotendeels eenrichtingsverkeer ingevoerd: van de spoorweg richting Winkelstraat. Wanneer de aannemer werkt in het deel van de spoorweg tot net voorbij Den Bunker zal de weg tijdelijk afgesloten zijn. Er is een omleiding via Vrouwenstraat – Nazarethsesteenweg – Winkelstraat.