Gemeente Stad Deinze

Werken in Brouwerijstraat

Gepubliceerd op  donderdag 13 april 2023

Van maandag 17 april tot en met vrijdag 30 juni worden op drie plaatsen in de Brouwerijstraat in Landegem werken uitgevoerd.

Om een veiligere fietsomgeving te creëren, werkt de aannemer van maandag 17 april tot vrijdag 12 mei aan de voet van Landegembrug aan de zijde van het dorp. Bij het inrijden van Landegemdorp wordt de Brouwerijstraat ingericht als fietsstraat. Het bestaande fietspad maakt plaats voor groen en de weg wordt voorzien van verkeersremmende maatregelen. 
Tijdens de werken kunnen fietsers via het voetpad veilig van en naar het dorp fietsen. Met uitzondering van woensdag 10 mei, blijft het recyclagepark, Brouwerijstraat 9, steeds bereikbaar.

Van maandag 15 mei tot vrijdag 30 juni werkt de aannemer ter hoogte van de bocht Brouwerijstraat Grote Heirenthoek. Hier wordt een afgescheiden fietspad aangelegd. De rijweg wordt ook aangepast met snelheidsremmende ingrepen en wordt volledig in betonverharding aangelegd. 

Van maandag 19 juni tot en met vrijdag 30 juni wordt de bocht ter hoogte van Vaart Links Brouwerijstraat aangepakt. De middengeleiders in tegels worden opgebroken en aangelegd met groen. Er worden ook verkeersremmende ingrepen doorgevoerd die de verkeersveiligheid zullen bevorderen.

Wegomlegging
Tijdens de drie fases geldt voor het gemotoriseerd verkeer een wegomlegging via Landegemstraat – Vosselarestraat – Biebuyckstraat en omgekeerd.