Gemeente Stad Deinze

Werken bruggen in Drongen

Gepubliceerd op  maandag 11 september 2023

Het Agentschap Wegen en Verkeer startte op maandag 3 juli met de werken aan de bruggen over de E40 in Drongen. De brug Kloosterstraat en de brug Deinsesteenweg (N466) moeten vervangen worden. Die laatste maakt deel uit van de verbindingsweg tussen Deinze en Drongen-Gent. Tijdens de nacht van zaterdag 9 september en zondag 10 september werd de brug Kloosterstraat afgebroken.

De werken verlopen in 4 fases. Het einde van de werken is voorzien midden 2024. Er komen veilige voet- en fietspaden, nieuwe fietsverbindingen en er wordt meer ruimte gecreëerd onder de brug voor de aanleg van een pechstrook langs de E40. Ook worden aanpassingen doorgevoerd om het verkeer op en rond de brug veiliger en vlotter te laten rijden.

Verkeersregeling
Afhankelijk van de werkfase wijzigt de verkeerssituatie in Drongen. De brug Deinsesteenweg (N466) maakt deel uit van de verbindingsweg tussen Deinze en Drongen-Gent. Dus ook voor de inwoners en bedrijven uit Deinze die zich richting Drongen begeven is het aangeraden de meeste actuele informatie te raadplegen voor vertrek. 

Alle informatie over de werken kan je vinden op de website van het Agentschap Wegen en Verkeer.