Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Wegenwerken N43 vanaf 18 april

Gepubliceerd op  maandag 10 april 2017

Op dinsdag 18 april start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met het structureel onderhoud van de Gentsesteenweg (N43) in Deinze. Het wegdek, de parkeerstroken en de fietspaden worden ook vernieuwd. Tegelijkertijd vervangt Farys over gans dit stuk de waterleiding. De werken duren in totaal ruim 1 jaar. De vooropgestelde timing hangt af van de technische omstandigheden op de werf en van het weer.

Wat houden de werken in?

De aannemer start met het uitbreken en volledig heraanleggen van bijna 2 km Gentsesteenweg (N43), namelijk tussen de Guido Gezellelaan en de Nieuwstraat/Hubert Malfaitplein. Er komt een nieuwe aparte busbaan om de doorstroming van openbaar vervoer te verbeteren. De fietspaden langs beide zijden van de weg krijgen een nieuwe asfaltlaag. De parkeerstroken worden heraangelegd. Tegelijkertijd vervangt Farys de oude waterleidingen.

Fasering en omleiding

Er wordt zo gewerkt dat het verkeer richting Gent tijdens de volledige duur van de werken altijd door kan en langs de werfzone kan blijven rijden. Het einde van de werken is voorzien in het voorjaar 2018.
 
Meer info over de fasering en de omleidingen vind je op de website van AWV