Gemeente Stad Deinze

Week van de Groeilamp

Van 16 tot 23 mei is het Week van de Groeilamp. Je leest het goed: de 'Week van de Opvoeding' kreeg vorig jaar een nieuw jasje en heet nu 'Week van de Groeilamp'.

Huis van het Kind Deinze organiseert in kader van deze week enkele leuke activiteiten. Meer info over onze activiteiten vind je hieronder.
Net zoals vorig jaar slaat ook EXPOO (Expertisecentrum OpvoedingsOndersteuning) de handen in elkaar met Gezinsbond en VCOK (Vormingscentrum Opvoeding en Kinderopvang) om een aanbod webinars te organiseren.

 

Vorming: 'Samen zwanger'

Ben je zwanger? Dan zegt Bond Moyson alvast proficiat! In deze vorming worden tal van vragen beantwoord over alle administratie die je moet regelen. Hoe wordt de uitkering in orde gebracht? Hoeveel ouderschapsverlof krijg je? Vanaf wanneer en hoe vraag je je startbedrag aan? Is er hulp met kraamzorg beschikbaar? Welke babyspullen kan je bestellen met de geboortepremie? Enzoverder.

Wanneer? maandag 16 mei van 19u tot 20u30
Waar? Huis van het Kind Deinze, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze

Voor wie? Toekomstige ouders 
Prijs? Gratis
Meer info & inschrijven? huisvanhetkind@deinze.be of 09 381 68 71

 

Sessie babymassage

Bond Moyson komt naar Huis van het Kind Deinze, met een sessie babymassage. Babymassage kan een goed hulpmiddel zijn tegen moeilijke huiluurtjes, krampjes, slapeloze momenten enzoverder. De massagetechnieken zijn daarnaast ook goed voor de motorische en emotionele ontwikkeling van je baby. In deze sessie babymassage leer je samen in een kleine groep ouders enkele eenvoudige technieken om je baby te laten ontspannen en tot rust te brengen!

Na de sessie van +/- 1 uur is er kans tot een koffie en gezellige babbel!

Wanneer? woensdag 18 mei van 13u tot 14u OF 15u tot 16u
Waar? Huis van het Kind Deinze, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze

Voor wie? ouders, verzorgers of grootouders van baby's tussen 1 en 9 maanden 
Prijs? Gratis
Meer info & inschrijven? huisvanhetkind@deinze.be of 09 381 68 71
Vergeet zeker niet te vermelden voor welke van de twee mogelijke tijdstippen je wil inschrijven.

 

Webinars EXPOO

 

Maandag 16 mei: Goed omringd - Lynn Geerinck

‘It takes a village to raise a child’, luidt het Afrikaanse gezegde. Die ‘village’ of dat dorp is in deze individualistische tijdens niet langer vanzelfsprekend. Toch is een goed netwerk rondom ons onmisbaar zeker om de tropenjaren met kinderen vol te houden’, verteld Lynn Geerinck, mama van drie, pedagoge en manager kinderopvang.
In deze webinar gaat ze dieper in op (het gemis aan) een village en zoeken we uit met wie we ons vandaag precies omringen.

Inschrijven via : https://app.clevercast.com/webcast/registration/w-gB8Dvp

Maandag 23 mei: Hoe bouwen we aan onze village? - Lynn Geerinck

Hoe reageer je op het goedbedoelde advies van een overbezorgde oma? Wat doe je met de strenge schoolse aanpak waar je kind onzeker van wordt? Wat als de buurvrouw jouw kind vaak snoep geeft? Kortom: Hoe bouwen we aan onze village? En hoe kunnen we de village rondom ons gezin weer versterken en écht zorg gaan dragen voor elkaar? In deze webinar duikt Lynn Geerinck, mama van drie, pedagoge en manager kinderopvang, dieper in het thema (zie: webinar 16 mei 22) aan de hand van concrete casussen en jullie concrete vraagstukken.

Inschrijven via : https://app.clevercast.com/webcast/registration/w-qyLn2g