Gemeente Stad Deinze

Wat breng ik mee op de dag van mijn vaccinatie?

Het is zover: je hebt je afspraak bevestigd en kan naar het vaccinatiecentrum Schelde & Leie om je laten vaccineren tegen COVID-19. Je bezoek aan het vaccinatiecentrum zal zo’n 30 minuten duren. Voor een vlot en veilig bezoek is het belangrijk dat je op tijd komt en de nodige documenten meebrengt. 

 • Breng je uitnodiging of e-ticket mee en een identiteitsbewijs, zoals je e-ID of paspoort (volwassenen). Voor kinderen: uitnodiging of e-ticket en kids-ID of ISI+kaart. Als je als ouder of voogd niet kan meegaan, geef dan een brief met je goedkeuring mee aan de volwassene die je kind begeleidt.

  Hier kan je een voorbeeldbrief downloaden voor ouder(s) of voogd.

  Hier kan je een voorbeeldbrief downloaden voor pleegzorgers.

  Hier kan je een voorbeeldbrief downloaden voor pleegzorgdiensten.

 • Draag een mondmasker: het mondmasker is verplicht vanaf aankomst aan het vaccinatiecentrum tot je vertrek. Stoffen mondmaskers zijn toegestaan, een bandana of sjaal zijn dat niet.
 • Draag kleding waarbij je makkelijk je bovenarm kan ontbloten voor de vaccinatie.
 • Volwassenen: kom alleen, tenzij je ondersteuning nodig hebt: een mantelzorger, helper of tolk mag je begeleiden in het vaccinatiecentrum. In het vaccinatiecentrum is ook steeds extra hulp beschikbaar.
  Kinderen: worden bij voorkeur vergezeld door een ouder of voogd. Dit betekent automatisch dat je toestemming geeft om je kind te laten vaccineren. Als je als ouder of voogd niet kan meegaan naar het vaccinatiecentrum, geef dan een brief met je goedkeuring mee aan de volwassene die je kind begeleidt. 

  Hier kan je een voorbeeldbrief downloaden voor ouder(s) of voogd.

  Hier kan je een voorbeeldbrief downloaden voor pleegzorgers.

  Hier kan je een voorbeeldbrief downloaden voor pleegzorgdiensten.

 • Laat handtassen, paraplu's en zakken in de wagen indien niet strikt noodzakelijk.
 • Heb je een medicatieschema (een overzicht van welke geneesmiddelen je moet innemen, hoe lang, wanneer en in welke dosis)? Breng dit mee.
 • Volg de signalisaties en instructies ter plaatse.
 • Heb je koorts of andere symptomen van een infectie op de dag van je afspraak? Annuleer dan je afspraak via tel. 09 381 95 30 en maak een nieuwe wanneer je genezen bent (een medewerker meet ook je temperatuur bij je aankomst in het vaccinatiecentrum).

Ik ben mijn uitnodiging kwijt / Ik kreeg geen uitnodiging

Je vindt een elektronisch exemplaar van je persoonlijke uitnodigingsbrief in je Burgerprofiel of e-Box. Log in via Mijn Burgerprofiel. Je kan je aanmelden met jouw e-ID, een mobiele app, de Itsme-app of via sms.

In het vaccinatiecentrum kunnen we jouw gegevens nakijken en zien we zo of je al dan niet recht hebt op een vaccin. Je kan je ook zonder uitnodiging aanmelden. Zorg dat je zeker je identiteitskaart mee hebt.