Gemeente Stad Deinze

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn essentieel voor een positieve en respectvolle maatschappij. Het vrijwilligerswerk betekent plezier, engagement, je best doen voor de anderen. Het brengt dynamiek en solidariteit in de samenleving.

In Vlaanderen zetten meer dan één miljoen vrijwilligers zich elke week opnieuw in voor hun medemensen. Ook in Deinze zijn een groot aantal vrijwilligers werkzaam in jeugdwerkingen, sportverenigingen, seniorenbonden, socioculturele verenigingen, het ontwikkelingswerk, de rusthuizen en nog veel meer!

Gratis collectieve vrijwilligersverzekering

De verzekering voor vrijwilligers is vooral interessant voor feitelijke verenigingen en opstartende vzw’s of vzw’s zonder personeel. De organisatie kan gratis maximum 1000 vrijwilligersuren per 12 maanden verzekeren. De verzekering wordt aangeboden in Vlaanderen en aan Nederlandstalige organisaties in Brussel. Je aanvraag doe je bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw via het digitaal loket. 

De verzekering biedt waarborgen voor:

  • burgerrechtelijke, buitencontractuele aansprakelijkheid
  • rechtsbijstand
  • lichamelijke ongevallen

Meer informatie over de gratis collectieve verzekering vind je op website vlaanderenvrijwilligt.be. Je kan er de verzekering ook online aanvragen.

Waar vrijwilligerswerk?

Vrijwilliger bij Stad Deinze

Het aanbod vrijwilligerswerk in de diensten van Stad en OCMW Deinze is divers. Naast de 11.groep en de Minder Mobielen Centrale kan je als vrijwilliger in nog andere diensten en plaatsen meehelpen.

Beschik je over wat extra vrije tijd en wil je die zinvol invullen? Of wil je je sociaal engageren en ergens een handje toesteken? Of ga je liever alleen en zelfstandig aan de slag? Vul dan het sollicitatieformulier voor vrijwilligerswerk bij de stad in. 

Vrijwilligerswerk.be

www.vrijwilligerswerk.be is een initiatief van het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk vzw. Op deze website kan je op zoek gaan naar vacatures voor vrijwilligerswerk in je stad, gemeente of regio. Maar je kan er ook als organisatie of vereniging je vacatures voor vrijwilligerswerk plaatsen.