Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligers zijn essentieel voor een positieve en respectvolle maatschappij! Het vrijwilligerswerk betekent plezier, engagement, je best doen voor de anderen. Het brengt dynamiek en solidariteit in de samenleving.

In Vlaanderen zetten meer dan één miljoen vrijwilligers zich elke week opnieuw in voor hun medemensen. Ook in Deinze zijn een groot aantal vrijwilligers werkzaam in jeugdwerkingen, sportverenigingen, seniorenbonden, socio-culturele verenigingen, het ontwikkelingswerk, de rusthuizen en nog veel meer!

Gratis collectieve vrijwilligersverzekering

Vlaanderen zorgt voor een gratis verzekering voor vrijwilligers. Je kan bij het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk terecht om je erkenningsnummer voor deze verzekering aan te vragen.

Organisaties, comités, kleine verenigingen, … uit Deinze, die spontaan en occasioneel een activiteit organiseren en een beroep willen doen op deze gratis collectieve vrijwilligersverzekering kunnen via het vrijwilligersloket een aanvraag indienen. 

Wat houdt de vrijwilligersverzekering in?

Deze collectieve verzekering is vooral interessant voor occasionele of tijdelijke initiatieven. De organisatie kan gratis maximum 100 mandagen verzekeren. Eén vrijwilligersdag staat voor een verzekering van één vrijwilliger. Een mandag is opgebruikt zodra een vrijwilliger aan de slag gaat, ook al is het maar voor een uurtje.

De verzekering biedt waarborgen voor:

  • burgerrechtelijke, buitencontractuele aansprakelijkheid
  • rechtsbijstand
  • lichamelijke ongevallen

Vrijwilliger bij stad Deinze

Het aanbod vrijwilligerswerk in de diensten van de stad en het OCMW van Deinze is divers. Naast de 11.groep en de Minder Mobielen Centrale kan je als vrijwilliger in nog andere diensten en plaatsen meehelpen.

Beschik je over wat extra vrije tijd en wil je die zinvol invullen? Of wil je je sociaal engageren en ergens een handje toesteken? Of ga je liever alleen en zelfstandig aan de slag? Neem dan vrijblijvend contact op met sociale.zaken@deinze.be of via 09 381 68 71. Of neem een kijkje op www.vrijwilligerswerk.be.

Hoe aanvragen

Meer informatie over deze verzekering en deze verzekering online aanvragen kan via deze link: http://www.vlaanderenvrijwilligt.be/gratis-vrijwilligersverzekering/