Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Voorbereidende werken herinrichting kruispunt N43-Pontstraat

Gepubliceerd op  vrijdag 8 juni 2018

Om de verkeersveiligheid ter hoogte van het kruispunt van de Dorpsstraat (N43) met de Pontstraat in Astene te verbeteren, zal het Agentschap Wegen en Verkeer het kruispunt herinrichten. Dit jaar komen er verkeerslichten. De stad zal de Pontstraat verbreden en er afgescheiden fietspaden aanleggen.

Maandag 11 juni 2018 starten de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen naar aanleiding van de herinrichting van dit kruispunt. Het einde van de werkzaamheden is gepland tegen eind juni 2018. Tijdens de werkzaamheden worden beide kruispunten van de Pontstraat met de N43 afwisselend afgesloten. Na het bouwverlof worden de wegeniswerken opgestart.

Pontstraat
Fase 1: De Pontstraat wordt onderbroken van de Achterstraat tot de Emiel Clauslaan. Er wordt een omleiding voorzien via de Achterstraat, het Hubert Malfaitplein en de Dorpsstraat. 

Fase 2: De Pontstraat wordt onderbroken van de Emiel Clauslaan tot de Edekestraat. Er wordt een omleiding voorzien via de Nieuwstraat, de Dorpsstraat en via de Edekestraat en de Emiel Clauslaan.

Emiel Clauslaan (N43)
Op de N43 zal er geen hinder zijn voor het gemotoriseerd verkeer. Ook de fietsers hebben te allen tijde doorgang, voor hen wordt een afgescheiden fietspad op de parkeerstrook ingericht.