Gemeente Stad Deinze

Vlaanderen Feest

combinatielogo-VFIFVG-voor-A4

 

Vlaanderen Feest - Volksfeest (7 juli) 

Ieder jaar organiseert Stad Deinze i.s.m. de stedelijke cultuurraad een Volksfeest n.a.v. Vlaanderen Feest!

Het Volksfeest zal dit jaar plaatsvinden in de Brielpoort op zondag 7 juli, vanaf 19u. Het belooft opnieuw een onvergetelijke avond te worden! We wisten Raymond van het Groenewoud te strikken als hoofdprogramma, als voorprogramma zal de lokale artiest Berlaen optreden. Het optreden start om 20 uur en er is een pauze tussen beide artiesten.

raymond-johan-jacobs-1256x941

Raymond staat al meer dan 50 jaar op de planken. Hij heeft ontelbare hits op zijn naam staan. Met klassiekers als "Meisjes", "Vlaanderen boven" of "Chachacha" zorgde Raymond van het Groenewoud eigenhandig voor een uitgebreid hoofdstuk in de grote Vlaamse muziekencyclopedie. Hij was meer dan vijftien jaar de vaste afsluiter van de Gentse Feesten, met legendarische optredens op het Walter De Buckplein die tot in de vroege uurtjes bleven doorgaan.

Al 20 jaar lang neemt freelance bassist Wouter Berlaen uit Zulte zijn telefoon op voor gelijk welke artiest die verlegen zit om lage tonen: van Chaka Khan (USA) & Laura Lynn (Ardooie) tot Urbanus en Kapitein Winokio. Van op factuur voor iedereen tot in vaste dienst bij Raymond van het Groenewoud. Dubbelgelaagde Zultse teksten op een bedje van lo-fi beats. Een aanslag op de dansbenen én tegelijk voeding voor de ziel.

Tijdens dit evenement zullen verschillende Deinse verenigingen de bezoekers allerlei lekkers aanbieden. Elke vereniging krijgt de kans om een afzonderlijk standje op te stellen met bv. fruitsappen, wijnen, cocktails, jenevers, speciale bieren, enz. Ook desserts (gebak, ijsjes) of hot-dogs, hamburgers,… behoren tot de mogelijkheden. De algemene toog (met water, pils, frisdrank) zal worden uitgebaat door het bestuur van de Cultuurraad. Deze dranken kunnen niet worden aangeboden in de kraampjes.

Wens je jouw vereniging in te schrijven, dan kan dat tot uiterlijk tot 2 juni 2024 inschrijven via het onderstaand invulformulier. Op de bestuursvergadering van 12 juni worden alle voorstellen besproken.

Raymond van het Groenewoud, voorprogramma: Wouter Berlaen
Zondag 7 juli om 19 u. Optreden start vanaf 20u
Brielpoort, L. Matthyslaan, 9800 Deinze
gratis toegang, zonder reservatie (staand optreden)

Vlaanderen Feest! - Academische zitting n.a.v. 11 juli

Het feest van de Vlaamse Gemeenschap wordt in Deinze officieel gevierd in mudel met een gelegenheidstoespraak door Ludo Simons, emeritus hoogleraar Boek- en bibliotheekwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven en lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Hij was conservator van het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven - het huidige Letteren huis - te Antwerpen, directeur van de Antwerpse Stadsbibliotheek - de huidige Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience - en hoofdbibliothecaris van de Universiteit Antwerpen.

De muzikale omkadering wordt verzorgd door koor Cantabile Deinze, die voor de gelegenheid gedichten van Virginie Loveling op muziek hebben gezet.

Toespraak Ludo Simons en muzikale omkadering door koor Cantabile Deinze
donderdag 11 juli om 19 u.
mudel, Lucien Matthyslaan 3-5 , 9800 Deinze
Gratis toegang, zonder reservatie