Gemeente Stad Deinze

Verstrengde maatregelen bovenop Vlaams niveau

Gepubliceerd op  woensdag 28 oktober 2020

Naar aanleiding van de verstrengde maatregelen die de Vlaamse regering bekendmaakte op 27 oktober, neemt de stad onderstaande aanvullende maatregelen. De maatregelen treden in werking vanaf donderdag 29 oktober 2020 en zijn van onbepaalde duur. Zij worden wekelijks¬†geëvalueerd.

  • Het verenigingsleven wordt tijdelijk stopgezet op het grondgebied van de stad.¬†Onder verenigingsleven wordt verstaan de private en publieke activiteiten van culturele, maatschappelijke, feestelijke, folkloristische, sportieve en recreatieve aard, incl. schooluitstappen en de activiteiten in het kader van jeugdbewegingen. De organisatie van de reeds goedgekeurde outdoor en indoor jeugd- en sportkampen voor kinderen beneden de twaalf jaar vormt de enige uitzondering op deze regel.

  • Alle inrichtingen, in stedelijke of private eigendom, die behoren tot de sportieve sector, worden gesloten, met uitzondering van deze die behoren tot de professionele sportieve sector en met uitzondering van de gevallen waarin deze inrichtingen dienen voor reeds goedgekeurde jeugd- en sportkampen.

  • Alle inrichtingen verbonden aan de werking van jeugdverenigingen, in stedelijke of private eigendom, worden gesloten.