Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Vaartstraat en Voordestraat afgesloten tot eind mei 2020

Gepubliceerd op  vrijdag 20 maart 2020

De werken aan de nieuwe rondweg in Hansbeke zijn tijdelijk stopgezet ten gevolge van het Coronavirus.

Dit heeft tot gevolg dat de Vaartstraat en de Voordestraat langer afgesloten blijven. Dit zou tot 10 april duren, maar de uitvoeringstermijn wordt nu verlengd tot eind mei. Ook de overvloedige regenval van de voorbije weken zorgt ervoor dat de werken langer zullen duren.

Het benzinestation GULF en bijhorende garage in de Vaartstraat nr. 4 blijven bereikbaar via een tijdelijke werfweg, behalve tijdens de asfalteringswerken. Dan zal er geen toegang zijn.

Het restaurant 't Oud Gemeentehuis op de hoek van de Vaartstraat en de Voordestraat is bereikbaar via een tijdelijk voetpad. Wagens kunnen parkeren in Hansbekedorp.

Inwoners van de Voordestraat en Vaartstraat binnen de werfzone parkeren zich best in Hansbekedorp. Passage is mogelijk indien de werken het toelaten en in overleg met de werfleiding.

Er gelden volgende wegomleggingen (zie bijgevoegde kaart):

Wegomlegging Voordestraat (paars ingekleurd op de kaart): de Voordestraat wordt een doodlopende straat en is alleen bereikbaar via Merendreestraat, Paardenweg en Korte Dosweg. Er zijn geen voertuigen toegelaten in Meelveld en Lokestraat, behalve landbouwverkeer. Fietsers kunnen Hansbekedorp bereiken via de Voordestraat, de Doornbosstraat en de Begijnhoflaan.

Wegomlegging Hansbeke naar Zomergem (blauw ingekleurd op de kaart): via de Merendreestraat, Hansbekestraat, Diepestraat en Veldestraat.

Wegomlegging Hansbeke naar Bellem-Zomergem (groen ingekleurd op de kaart): via Grote Merestraat, Reibroekstraat (vanaf Ostijnestraat eenrichtingsverkeer), Kippendonkstraat (eenrichtingsverkeer) en Weitingstraat.

Wegomlegging van Zomergem-Bellem naar Hansbeke (geel ingekleurd op de kaart): via Warandestraat, Weitingstraat, Cromekestraat (eenrichtingsverkeer), Karmenhoekstraat (eenrichtingsverkeer) en Boerestraat (eenrichtingsverkeer)