Gemeente Stad Deinze

Troostkoffer

Huis van het Kind Deinze stelt een troostkoffer ter beschikking aan de Deinse basisscholen, organisaties en verenigingen. De koffer bevat materialen die opvoeders kunnen helpen in het begeleiden van rouwverwerking bij kinderen.

Wat zit er in de troostkoffer?

De troostkoffer bestaat uit verschillende materialen die advies, tips en ondersteuning bieden aan een kind in rouw, zoals:

  • (voor)leesboekjes
  • een babbelspel
  • emotie-kaarten
  • activiteitenfiches
  • infofiches en een boek met info over rouw bij kinderen, specifiek voor begeleiders.

De koffer biedt mogelijkheden om met de kinderen te werken rond verschillende soorten verlies. 

Bij interesse kan de volledige lijst met materialen op voorhand aangevraagd worden.

Voor wie

De Deinse basisscholen, verenigingen en organisaties.

Hoe aanvragen

Bij interesse, neem contact op met Huis van het Kind Deinze via welzijn@deinze.be .

Bedrag

Gratis

Waarom een troostkoffer?

Op een gezonde manier rouwen en troost vinden na verlies is belangrijk voor zowel volwassenen als kinderen. Rouwverwerking en troost bij kinderen is geen eenvoudig gegeven, vaak tonen ze dit op een meer impliciete manier, of gaan ze net buitensporig gedrag vertonen. Het is er ook vaak heel plots, waardoor er soms snel gehandeld moet worden om het kind op te vangen. Het ene kind praat er graag over, het andere niet.

Over rouwverwerking zijn verschillende boeken geschreven. Het is geen eenvoudig gegeven om mee aan de slag te gaan. Kinderen zijn geen volwassenen en gaan nog op hun eigen manier door het leven. Belangrijk is om aandacht te hebben voor hun gevoelens en gedachten, zeker ook in moeilijke periodes. 

Relevante producten