Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Toegankelijkheidslabel en IN-STAP(H)-prijs

Deinze en Nevele vormen vanaf 1 januari 2019 de fusiestad Deinze. Subsidiereglementen worden op elkaar afgestemd. Zo lang de fusiestad de oude reglementen niet opheft, blijven deze geldig op het grondgebied waarvoor ze gestemd waren. Hierdoor zijn er in 2019 verschillen tussen tarieven voor het grondgebied van 'Deinze voor de fusie' en 'Nevele voor de fusie' mogelijk.

Het subsidiereglement op deze pagina is geldig op het grondgebied van Deinze voor de fusie. 

 

Het toegankelijkheidslabel en de in-stap(h)-prijs zijn bekroningen voor handelaars of vrije beroepen in Deinze die hun handelspand met dienst- en/of winkelfunctie toegankelijk gemaakt hebben voor personen met een lichamelijke, visuele, auditieve en/of verstandelijke handicap.

Hiermee wil het stadsbestuur de toegankelijkheidsproblematiek in de kijker plaatsen en de handelaars en vrije beroepen aanmoedigen op dit vlak initiatieven te nemen.

Het label is een sticker waarop het toegankelijkheidssymbool staat afgebeeld.

De IN-STAP(H)-prijs omvat een geldbedrag van 500 euro en een aandenken met de vermelding 'Laureaat IN-STAP(H)-PRIJS Stad Deinze'. De IN-STAP(H)-prijs wordt geschonken aan één deelnemer. De winnaar van de IN-STAP(H)-prijs wordt door loting en na een tweede controlebezoek door het team van de stedelijke adviesraad voor personen met een handicap (STAPH) gekozen. De loting gebeurt onder alle kandidaten die reeds 1 jaar een toegankelijkheidslabel hebben.

Voor wie

Voor handelaars en vrije beroepen.