Gemeente Stad Deinze

Testcentra COVID-19

Wanneer moet je je laten testen?

Waar kan ik mij laten testen?

Als je je ziek voelt en symptomen vertoont, blijf dan thuis en contacteer NIET je huisarts, maar gebruik de zelfevaluatietool.

Als blijkt dat je je best laat testen, krijg je een CTPC-testcode. Hiermee kan je een afspraak maken bij een testcentrum of labo.

Als je een hoger risico op ernstige COVID-19 loopt (bijvoorbeeld bij zwangerschap, diabetes, hart-, nier-, lever- of longziekten, kankerpatiënten, enz.) raadpleeg je wel best een arts. De arts kan jou een code bezorgen, waarmee je een afspraak kan maken via mijngezondheid.be.

Testcentrum in Deinze

Covid-19 testen kunnen afgenomen worden in het testcentrum in het voormalige stadhuis van Deinze (Markt 21). Het testcentrum is geopend van maandag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur. Ga niet op eigen initiatief naar het centrum. Enkel met een CTPC-code kan je een afspraak maken via het online gezondheidsportaal mijngezondheid.be. Het testcentrum wordt opgezet in samenwerking met Labo Maenhout. Je kan er terecht ongeacht of je inwoner van Deinze bent of niet. De kostprijs voor een test bedraagt € 50. Als je voldoet aan de testcriteria is de test volledig terugbetaald. Je ontvangt het resultaat via sms.

Andere testcentra in de regio

De keuze van testcentrum is vrij. In de regio kan je ook terecht bij het testcentrum in Sint-Martens-Latem (Kortrijksesteenweg 139) of het testcentrum van Oudenaarde (Meerspoort 30). Een volledig overzicht vind je op https://testcovid.doclr.be/#!/saps.