Gemeente Stad Deinze

Aanleg omleidingsweg Ter Mote

Gepubliceerd op  dinsdag 31 oktober 2023

Om het zwaar en doorgaand verkeer in de dorpskern van Nevele te bannen wordt een gloednieuwe weg aangelegd door het bedrijventerrein Ter Mote tussen Biebuyckstraat en Vierboomstraat.

Na een aantal voorbereidende werken startte aannemer Vuylsteke op maandag 13 november met de opbraakwerken aan het kruispunt van Graaf van Hoornestraat en Vierboomstraat. Daarna legt hij de nieuwe riolering aan en de omleidingsweg. De werken zullen duren tot mei 2024. Deze planning is afhankelijk van werf- en weersomstandigheden.

Beentjesstraat én Bijlkenstraat worden tijdelijk eenrichtingsstraat
Gedurende de werken is de Beentjesstraat tussen Bredeweg en Bijlkenstraat ingericht als eenrichtingsstraat. Om de verkeersdruk te verlagen en de bermen te beschermen wordt vanaf 24 november ook eenrichtingsverkeer ingevoerd in de Bijlkenstraat in het deel tussen de Beentjesstraat en de Graaf van Hoornestraat en dat in de richting van de Graaf van Hoornestraat.

Wegomlegging voor niet plaatselijk verkeer (zie plan)
Voor het niet plaatselijk verkeer voorzien we een wegomlegging via Graaf van Hoornestraat, Bredeweg, Nevelestraat, N409, E40 richting Nevele, Biebuyckstraat en omgekeerd.

Wegomlegging De Lijn
Lijnbus 15 richting Lotenhulle rijdt om via Kerrebroek, Heerdweg, Aarseleweg, Weg naar Poeke, Vinktsestraat, Beekstraat, Kasteelstraat, Poekestraat, Lomolenstraat tot Guldensporenplein. Komend van Lotenhulle rijdt hij via de N409 Heerdweg, Kerrebroek. Meer info op www.delijn.be

OA2115