Gemeente Stad Deinze

Subsidie en groepsaankoop hoogrendementsglas

Wist je dat hoogrendementsglas (HR-glas) drie keer minder warmte doorlaat dan gewoon dubbel glas? Door te investeren in HR-glas maak je jouw woning comfortabeler én bespaar je op jouw energiefactuur. Een win-win! 

BENOveren is een samentrekking van BEter reNOveren. Het doel is om je woning niet te renoveren, maar béter te renoveren, en zo je woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Doordat je huis energiezuiniger is, verklein je ook de uitstoot van CO2. Daarmee draag je jouw steentje bij tegen de opwarming van de aarde.

De renovatie van woningen is dan ook een prioritaire actie in het klimaatplan van de stad Deinze. Bovenop een Vlaamse subsidie via MijnVerbouwPremie voorziet de stad Deinze daarom in een eigen bijkomende subsidie.

Daarnaast kan je bij de intergemeentelijke vereniging VENECO terecht voor praktische begeleiding via een benovatiecoach en de organisatie van een groepsaankoop.

Op 1 oktober 2022 opende het online loket van Mijn VerbouwPremie voor alle burgers en ondernemingen. Vanaf dan kan je premies voor investeringen in energie-efficiëntie en woningkwaliteit aanvragen, o.a. voor hoogrendementsglas. Premies voor hoogrendementsglas van Fluvius zijn voortaan voorzien in Mijn VerbouwPremie. Het online loket is toegankelijke via www.mijnverbouwpremie.be. Ook via Mijn Burgerprofiel kan je inloggen.

Voor wie

De eigenaar van een gebouw of gebruiker/huurder van een gebouw gelegen op het grondgebied Deinze.

Voorwaarden

De subsidie door stad Deinze wordt toegekend volgens de subsidievoorwaarden van MijnVerbouwPremie. De extra subsidie van het stadsbestuur wordt toegekend na aanvraag bij en goedkeuring door MijnVerbouwPremie.

Hoe aanvragen

De automatische uitwisseling van goedgekeurde aanvragen van Mijn Verbouwpremie aan de stad is momenteel nog niet operationeel.

Meer info

 !! Ter info, deze webpagina van VENECO verwijst nog naar FLUVIUS premie, en is op
 dat vlak dus verouderd.