Gemeente Stad Deinze

Subsidie en groepsaankoop hoogrendementsglas

Wist je dat hoogrendementsglas (HR-glas) drie keer minder warmte doorlaat dan gewoon dubbel glas? Door te investeren in HR-glas maak je jouw woning comfortabeler én bespaar je op jouw energiefactuur. Een win-win! 

Subsidies

Laat je hoogrendementsglas plaatsen? Dan kan je in aanmerking komen voor een subsidie van Fluvius. Alle info daarover vind je op www.fluvius.be.

Bovenop de subsidie van Fluvius kent het stadsbestuur een extra subsidie toe voor het plaatsen van hoogrendementsglas.

  • De extra subsidie bedraagt 5 euro/m2 met een maximum van 100 euro (inclusief BTW) per aanvraag indien de hoogrendementsbeglazing wordt aangebracht door een geregistreerde aannemer. 
  • De extra subsidie bedraagt 18 euro/m² met een maximum van 360 euro (inclusief BTW) per aanvraag indien de isolatie wordt aangebracht door een geregistreerd aannemer en indien de aanvrager een beschermde afnemer is.

Groepsaankoop

Stad Deinze, intercommunale Veneco en energiecoöperatie Energent organiseren samen een groepsaankoop hoogrendementsglas. 

Voor deze groepsaankoop werd op zorgvuldige wijze een betrouwbare aannemer uit de regio geselecteerd. Na jouw inschrijving komt deze expert vrijblijvend jouw ramen opmeten en ontvang je een offerte op maat. Daarna beslis je om de werken al dan niet te laten uitvoeren.

Ook krijgt elke deelnemer aan de groepsaankoop gratis een screening van zijn volledige woning door een energie-adviseur. Zo krijg je geheel vrijblijvend een beeld over andere interessante energiebesparende maatregelen voor jouw woning.

Voor wie

De eigenaar van een gebouw of gebruiker/huurder van een gebouw gelegen op het grondgebied Deinze.

Voorwaarden

De subsidie wordt toegekend volgens de subsidievoorwaarden van de districtsbeheerder Fluvius. Belangrijk is dat de installatie gebeurt door een geregistreerd aannemer. 

De extra subsidie van het stadsbestuur wordt automatisch toegekend na aanvraag bij en goedkeuring door Fluvius. 

Hoe aanvragen

De subsidie voor beglazing van Fluvius vraag je makkelijk online aan via www.fluvius.be.

De aanvraag van de subsidie bij Fluvius geldt automatisch als aanvraag van de subsidie van de stad Deinze. Fluvius stuurt de gegevens van de aanvrager door naar de stad Deinze. De subsidie wordt toegekend na aanvraag bij en goedkeuring door Fluvius. Je hoeft hiervoor dus geen extra stappen te ondernemen. 

Om deel te nemen aan de groepsaankoop schrijf je je in via de website www.veneco.be/glas of via e-mail groepsaankoop@veneco.be.