Gemeente Stad Deinze

Subsidie voor het plaatsen van dakisolatie of zoldervloerisolatie

Een warmer huis en toch een lagere energierekening. En het is ook nog beter voor het milieu. Een goed idee dus, je dak isoleren!

BENOveren is een samentrekking van BEter reNOveren. Het doel is om je woning niet te renoveren, maar béter te renoveren, en zo je woning zo energiezuinig mogelijk te maken. Doordat je huis energiezuiniger is, verklein je ook de uitstoot van CO2. Daarmee draag je jouw steentje bij tegen de opwarming van de aarde.

Voor de installatie van dak- of zoldervloerisolatie kan je beroep doen op een geregistreerd aannemer. Je kan de isolatie ook zelf plaatsen. In beide gevallen wordt dit financieel ondersteund.

Op 1 oktober 2022 opende het online loket van Mijn VerbouwPremie voor alle burgers en ondernemingen. Vanaf dan kun je premies voor investeringen in energie-efficiëntie en woningkwaliteit aanvragen via www.mijnverbouwpremie.be. Ook via Mijn Burgerprofiel┬ákan je inloggen.

Omdat je nu vaak tot na de winter moet wachten om jouw dak te laten isoleren door een aannemer, wordt er tijdelijk een premie ingevoerd voor wie zijn dak of zoldervloer zelf isoleert. Deze tijdelijke premie wordt echter niet geïntegreerd in Mijn VerbouwPremie, maar kan aangevraagd worden via Fluvius.be. Deze premie is geldig voor facturen met datum tussen 1 juli 2022 tot en met 30 april 2023 en mogen op het moment van de aanvraag maximaal 2 jaar oud zijn. Enkel deze facturen komen in aanmerking voor de berekening van het premiebedrag.

De renovatie van woningen is een prioritaire actie in het klimaatplan van de stad. Bovenop de tijdelijke subsidie via Fluvius (voor zelfplaatsing) en MijnVerbouwPremie (bij installatie door een geregistreerd aannemer) voorziet de stad daarom in een eigen bijkomende subsidie.

Voor wie

De aanvrager is eigenaar van een gebouw of is gebruiker/huurder van een gebouw dat gelegen is op het grondgebied van Deinze.

Voorwaarden

Bij installatie van dak- of zoldervloerisolatie door een geregistreerd aannemer wordt de subsidie door stad Deinze toegekend volgens de subsidievoorwaarden van MijnVerbouwPremie. De extra subsidie van het stadsbestuur wordt toegekend na aanvraag bij en goedkeuring door MijnVerbouwPremie.

Bij zelfplaatsing van dak- of zoldervloerisolatie wordt de subsidie door stad Deinze toegekend volgens de subsidievoorwaarden van Fluvius. De extra subsidie van het stadsbestuur wordt toegekend na aanvraag bij en goedkeuring door Fluvius

Hoe aanvragen

  • In het geval van zelfplaatsing geldt de aanvraag bij FLUVIUS automatisch als aanvraag bij de stad Deinze. Fluvius stuurt de gegevens van de aanvrager door naar de stad Deinze. De subsidie wordt toegekend na aanvraag bij en goedkeuring door Fluvius. Je hoeft hiervoor dus geen extra stappen te ondernemen.
  • De goedkeuring van de Mijn VerbouwPremie geldt automatisch als aanvraag voor de aanvullende premie van de stad Deinze. Je hoeft hier dus geen extra stappen voor te ondernemen.

Meer info