Gemeente Stad Deinze

Subsidie voor het plaatsen van buitenmuurisolatie

Je buitenmuren isoleren levert je forse energiewinst op en is goed voor het klimaat.

Laat je buitenmuren isoleren? Dan kan je in aanmerking komen voor een subsidie van Fluvius. Alle info daarover vind je op www.fluvius.be

Bovenop de subsidie van Fluvius kent het stadsbestuur een extra subsidie toe voor het isoleren van buitenmuren.

  • De extra premie van het stadsbestuur bedraagt 4 euro/m2 met een maximum van 300 euro (inclusief BTW) per aanvraag indien de isolatie wordt aangebracht door een geregistreerde aannemer.
  • De extra premie bedraagt 8 euro/m² met een maximum van 600 euro (inclusief BTW) per aanvraag indien de isolatie wordt aangebracht door een geregistreerd aannemer en indien de aanvrager een beschermde afnemer is.

Het premiebedrag wordt begrensd tot het factuurbedrag dat betrekking heeft op het REG-luik, inclusief BTW en met alle andere premies in mindering gebracht. De berekening van de subsidie gebeurt op basis van de geïsoleerde buitenmuuroppervlakte en niet op het aantal m2 aangekocht isolatiemateriaal.

Voor wie

De aanvrager is eigenaar van een gebouw of is gebruiker/huurder van een gebouw dat gelegen is op het grondgebied van Deinze.

Voorwaarden

De subsidie wordt toegekend volgens de subsidievoorwaarden van de districtsbeheerder Fluvius. 

De extra subsidie van het stadsbestuur wordt automatisch toegekend na aanvraag bij en goedkeuring door Fluvius. 

Hoe aanvragen

De subsidie voor buitenmuurisolatie van Fluvius vraag je makkelijk online aan via www.fluvius.be.

De aanvraag van de subsidie bij Fluvius geldt automatisch als aanvraag van de subsidie van de stad Deinze. Fluvius stuurt de gegevens van de aanvrager door naar de stad Deinze. De subsidie wordt toegekend na aanvraag bij en goedkeuring door Fluvius. Je hoeft hiervoor dus geen extra stappen te ondernemen.