Gemeente Stad Deinze

Stedenbandboekje Oma en opa dansen de corona

Gepubliceerd op  dinsdag 2 februari 2021

Muzikant en theatermaker Mong Rosseel gaf een boekje uit getiteld ‘Oma en opa dansen de corona’. Het is een bundeling van 24 leuke en grappige verhalen over zijn coronabeleving. De opbrengst gaat integraal naar projecten van de stedenband met KeMoPoDi.

Mong is een creatieve duizendpoot, muzikant en theatermaker, gekend van kleinkunst- en theatergroep Vuile Mong en zijn Vieze Gasten en voorzitter van de 'Vrienden van KeMoPoDi'.

De coronacrisis verhinderde niet dat Mong Rosseel meer dan ooit creatief was. Doordat zijn theateroptredens jammer genoeg niet konden plaatsvinden, klom Mong in zijn pen. Hij stuurde naar vrienden en kennissen leuke teksten over zijn coronabeleving. Omdat die teksten zo herkenbaar zijn, bundelde goede vriend Herwig Deweerdt de verhalen en gaf ze uit onder de titel ‘Oma en opa dansen de corona’. Het is een bundeling van 24 leuke en grappige verhalen over zijn coronabeleving. Het boekje is een groot succes, en is al aan zijn derde druk toe.

De Vrienden van KeMoPoDi

De Vrienden van KeMoPoDi zetten zich als onafhankelijke 4e pijler organisatie in voor de verbetering van de gezondheidszorg in KeMoPoDi. Dit doen ze door projecten te ondersteunen in gezondheidscentra en -posten. Met de financiële steun van hun leden, activiteiten die ze jaarlijks opzetten en projectsubsidies van o.a. de provincie, van stad Deinze en de gemeente Lievegem hebben ze daar al heel wat kunnen verwezenlijken. Ze zijn een belangrijke partner in onze stedenbandraad, voor wat betreft het thema gezondheid. We hopen immers de lokale KeMoPoDi-besturen en de nieuwe KeMoPoDi-intercommunale bevoegd voor het beleid rond gezondheid te ondersteunen om een kwaliteitsvol gezondheidsbeleid uit te bouwen. 

De vrienden van KeMoPoDi geven inhoudelijk advies over het stedenbandprogramma, over projecten die van belang zijn om de gezondheidszorg in KeMoPoDi te verbeteren en over sensibiliseringsacties naar jongeren en de bevolking.

Geïnteresseerd?

Het aantal boekjes is aan het slinken, dus wees er snel bij! Schrijf 10 euro over op BE38 9730 8782 7672 (de vrienden van KeMoPoDi) en vermeld jouw adres. Het boekje wordt bij je thuis geleverd. Woon je verder dan Gent, Lievegem, Deinze, Aalter en Eeklo? Schrijf dan 13 euro over (10 euro voor het boekje en 3 euro voor de portkosten). Je ontvangt het boekje via de post.