Gemeente Stad Deinze

Startersgids

Voor startende ondernemers is het niet altijd gemakkelijk om de administratieve formaliteiten snel en gemakkelijk te doorlopen. Wanneer je een onderneming start, word je geconfronteerd met vele vragen zoals bvb. waar kan ik een ondernemingsnummer aanvragen? Kan ik genieten van steun bij de start van mijn zaak? Heb ik een extra vergunning nodig? Hieronder vind je een antwoord op dergelijke vragen.

Download hier de startersgids

Invulfiche voor nieuwe zelfstandigen

De dienst lokale economie houdt een database bij van alle handelszaken in Deinze. 

Vul jouw gegevens in de online invulfiche voor zelfstandigen.

Ondernemingsloket

Het ondernemingsloket is het centrale contactpunt voor starters en bestaande ondernemingen om de administratieve formaliteiten te vervullen.

De voornaamste taken van een ondernemingsloket zijn:

  • inschrijving van handelaars/ondernemingen in de Kruispuntbank der Ondernemingen (KBO)
  • aanvragen van een uniek ondernemingsnummer (dit moet de ondernemer vermelden op alle facturen, akten, brieven, aankondigingen en alle andere uitgaande stukken). 
  • controle van de voorafgaande, nodige vergunningen voor het uitoefenen van een activiteit.

Je kan de erkende ondernemingsloketten opzoeken op de website van de FOD economie

Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO)

Als ondernemer zal je zeker in contact komen met de Vlaamse overheid wanneer je een bedrijf opstart of uitbreidt. Dankzij VLAIO word je vlot doorheen alle diensten geloodst. Op de site van de VLAIO vind je meer informatie over financiering en steunmaatregelen van de Vlaamse Overheid, fomaliteiten en vergunningen, ... 

Dienst Lokale Economie

Voor de start van bepaalde activiteiten zal een bezoek aan de stedelijke dienst Lokale Economie je meer duidelijkheid geven over de stappen die je moet ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een horecazaak die een horecadossier moet opmaken, aanvragen van een terrasvergunning, een drankvergunning, een taxivergunning of voor de ingebruikname van een leegstaand pand in de Tolpoortstraat, ...

Maak een afspraak

Meer info

Relevante producten