Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Sprekende schrijvers: Paul Claes

Afgelopen weken ging de 75ste verjaardag van Paul Claes niet onopgemerkt voorbij. Eind november voegde hij twee nieuwe werken toe aan zijn uitgebreid oeuvre, nl. Serendipity (Poëziecentrum) en Glimpen (uitgeverij P). Deze twee werken getuigen van zijn uitgebreide kennis van de klassieke en moderne binnen- en buitenlandse literatuur, zowel proza als poëzie. Die kennis vergaarde hij dankzij zijn ...

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Bibliotheek Deinze
Gentpoortstraat 1, 9800 Deinze

Organisatie

Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Deinze
Afgelopen weken ging de 75ste verjaardag van Paul Claes niet onopgemerkt voorbij.
Eind november voegde hij twee nieuwe werken toe aan zijn uitgebreid oeuvre, nl. Serendipity (Poëziecentrum) en Glimpen (uitgeverij P).
Deze twee werken getuigen van zijn uitgebreide kennis van de klassieke en moderne binnen- en buitenlandse literatuur, zowel proza als poëzie.
Die kennis vergaarde hij dankzij zijn veelgeprezen werk als vertaler (van o.a. werk van Joyce, T.S. Eliot, Rilke, Sappho, Rimbaud...), als essayist en bloemlezer en als auteur van poëziebundels en romans. Met de 142 boeken die Paul Claes publiceerde heb je al een bibliotheek op zich.
Over lezen, vertalen en schrijven praat Paul Claus met Yves Van Durme, schrijfdocent van de opleiding Schrijven van KADE, de kunstenacademies van Deinze.

Welkom op woensdag 19 december om 19.30 u in de bibliotheek van Deinze, ingang Gentpoortstraat.

KADE, de bibliotheek en Deinze.be organiseren deze lezing met de steun van Het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Bron: UiTinVlaanderen.be