Gemeente Stad Deinze

Spelotheek

Joepie, spelotheek Het Speelhuisje heeft op 6 december 2023 haar deuren officieel geopend! In de spelotheek kan je gratis speelgoed ontlenen. We hebben spellen voor kinderen van 3 tot 12 jaar, maar ook de grote kindjes (ja, jij, mama en/of papa!) vinden er zeker iets leuk. Blijf gerust ook even hangen voor een babbel, een warme tas koffie en kies ondertussen rustig jullie spellen uit.

We hebben heel wat leuks voor jou in huis: gezelschapsspellen, buitenspelen, fantasiespel, bouwblokken, auto's, puzzels, ... en nog veel meer! Kan je niet kiezen? Wij helpen jullie graag mee! Stel onze vrijwilligers en medewerkers gerust vragen. 

Hopelijk zien we jullie snel!

 

Openingsuren

  • Elke tweede woensdag van de maand van 13 u. - 18 u.
  • Elke laatste vrijdag van de maand van 15 u. - 18 u

Zijn we niet aanwezig? In onze hal staat een inleverbox zodat je alles op tijd kan terugbrengen, tussen 8u30 en 16u30. Tussen 16u30 en 18u zijn onze deuren gesloten, dan moet je even aanbellen.

 

Voor wie

Iedereen is welkom in de spelotheek! We hebben spellen voor gezinnen met kinderen tussen 3 en 12 jaar.

Ook voor oudere kinderen (ja, jij, mama en papa, oma en opa!) blijft een spelletje Monopoly wel eens leuk. Jullie vinden er dus zeker ook iets leuk om het kind in jou nog even naar boven te halen.

 

Hoe aanvragen

Kom naar onze spelotheek en wij maken jouw lidmaatschap in orde. Daarna kan je meteen speelgoed uitlenen.

  • Lidmaatschap is gratis;
  • Per lidkaart kan je 3 stuks uitlenen;
  • Je mag het speelgoed 4 weken houden;
  • Ben je nog niet uitgespeeld? Dan kan je het speelgoed verlengen. Dat kan via het formulier hieronder;
  • Speelgoed reserveren is niet mogelijk;
  • Zijn we niet aanwezig? Geen zorgen! In onze hal staat een inleverbox zodat je alles op tijd kan terugbrengen, ook als we er even niet zijn. Ons Huis van het Kind is elke werkdag open tussen 8u30 en 16u30. Tussen 16u30 en 18u zijn onze deuren gesloten, dan moet je even aanbellen.

 

Verlengen

Je kan spellen tot 2 keer toe met 4 weken verlengen.

Klik hier om je spellen te verlengen. 

 

Bedrag

Lidmaatschap is volledig gratis.

Boetes als je te laat bent? Daar doen we niet aan mee. We werken wel met een beloningssysteem. We hopen dat jullie zorgvuldig met onze spelletjes omgaan!

Is er iets kapot? Kijk dan even in ons gebruikersreglement, daarin vind je alle info rond kosten aan stukken die kapot, verloren, ingeslikt door de hond, ... zijn.

 

Ontmoetingsmomenten
 

Vanaf maart organiseren we elke maand ontmoetingsmomenten! De info kan je telkens vinden op deze websitepagina.


Gezellige gezelschapsspelen!

Wat? We dompelen je onder in de wereld van gezelschapsspellen! Maak zo kennis met ons aanbod in de spelotheek. Wij zorgen voor leuk, lekkers en een kleine verrassing... Komen jullie ook? 

Een gezellige namiddag spelletjes spelen SAMEN met je kind(eren). Wij begeleiden jou doorheen ons spelaanbod en onze vrijwilligers schuiven graag aan om even mee te spelen. Kies een tafeltje alleen voor jullie, of samen met een ander gezin. Jij kiest! 

Voor wie? 1 ouder/opvoeder met max. 2 kinderen van 6 tot 13 jaar per inschrijving.

Waar? Huis van het Kind Deinze, Mouterijdreef 22.

Wanneer? 20 maart 2024 van 14u tot 16u.

Inschrijven? Deelnemen is gratis, maar op inschrijving via huisvanhetkind@deinze.be of 09 381 68 72.
 

 


Buitenspeeldag


Wat? Ook wij zijn van de partij tijdens de buitenspeeldag 2024 van dienst Jeugd en Jongerenwelzijn! Wij staan er om jou te informeren, en enkele (REUZE)leuke spellen te spelen! 

Voor wie? Kinderen van alle leeftijden.

Waar? Kaandelpark, Mouterijdreef 20, 9800 Deinze.

Wanneer? Woensdag 17 april 2024 van 14u30 - 17u.

Inschrijven? Deelnemen is gratis, inschrijven hoeft niet! 
 

 


Samen instrumenten knutselen

Wat? Deze activiteit is voor jou én je peuter, of kleuter(s)! Line van Congé Bricolé begeleidt jou en je kleine spruit(jes) bij het maken van instrumenten. Want knutselen hoeft helemaal niet saai te zijn! Wij zorgen ook voor een kleine (gezonde) snack, voor al dat harde knutselwerk :) 

Voor wie? 1 ouder/opvoeder met max. 2 kinderen van 3 tot 5 jaar per inschrijving.

Waar? Huis van het Kind Deinze, Mouterijdreef 22.

Wanneer? Woensdag 22 mei 2024 van 13u45 - 14u45 of van 15u30 - 16u30. We delen de namiddag op in twee tijdsblokken van één uur, kies bij inschrijving jouw gewenste tijdstip.
Inschrijven? Inschrijven doe je hier.

 

Skate initiatie

Wat? Ben jij ook gebeten door de skatemicrobe? Zet je in deze sport je eerste stapjes of wil je eerder nieuwe tips en tricks leren? Aarzel niet en leer het van vier lokale skaters in Deinze! Zij helpen jouw kleine skater met vertrouwen hun eerste meters te rollen, obstakels te overwinnen of een nieuwe trick te leren.

Voor wie? Voor kinderen van 8 t.e.m. 12 jaar. Ervaring hoeft niet, enkel de goesting!

Waar? Skatepark Brieljant, Mouterijdreef 20, 9800 Deinze.

Wanneer? Zondag 2 juni 2024 van 10u tot 12u.
Inschrijven? Inschrijven doe je hier

 


Alles op Wielekes!

Wat? Loopfietsjes, go-carts, rolschaatsen, vierkante wielen, ovale wielen, ... Je kan het zo gek niet bedenken of het bestaat op wieltjes! Tijdens deze namiddag trakteren we jullie op een namiddag fietsen in alle maten en vormen. Op de atletiekpiste heb je alle plaats om je helemaal los te trappen! 

Voor de allerkleinsten houden we op het einde van elk uur een loopfietsenrace. Tussen 15u en 16u verwelkomen we uitsluitend peuters en kleuters, dan zullen ook meerdere races doorgaan voor wie wil. 

Voor wie? kinderen van 4 tot 14 jaar. Kinderen die dit jaar nog 4 jaar worden zijn ook al welkom.

Waar? Atletiekpiste Deinze, Stadionlaan 5 (parkeren kan aan de parking van de Brielmeersen).

Wanneer? Woensdag 17 juli 2024 van 13u - 17u. We verdelen de namiddag op in 4 groepen van telkens een uurtje. Bij inschrijving kies je het gewenste tijdslot. Zo willen we iedereen de kans geven om veilig deel te nemen. Heb je het liever wat rustiger voor je kleine spruit, van 15u - 16u is het uitsluitend peuter en kleuter fietsplezier!

Wat breng ik mee? Heb je een eigen fietshelm, breng die zeker mee. Het dragen van een fietshelm is verplicht! De fietsen voorzien we voornamelijk zelf. De kleinsten mogen wel hun eigen loopfiets meedoen.
Inschrijven? Inschrijven doe je hier.

Meer info

Mail: spelotheek@deinze.be

Telefoon: 0490 01 32 86