Gemeente Stad Deinze

Sociale huisvesting in Deinze

Sinds 1 juli 2023 werden de activiteiten van het Sociaal Verhuurkantoor (SVK) Domus Donza overgenomen door woonmaatschappij Dimensa. De woonmaatschappij bundelt de activiteiten van de Sociale Huisvestingsmaatschappijen en SVK’s.

Voor kandidaat-huurders


Voorwaarden
Je wordt een kandidaat-huurder door je in te schrijven op de wachtlijst voor sociale woningen. Hiervoor moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Alle informatie en details over deze voorwaarden vind je op de website van de Vlaamse Overheid of op de website van Dimensa.


Procedure
Als kandidaat-huurder schrijf je je in via de woonmaatschappij. In het Sociaal Huis van Deinze is er elke woensdagvoormiddag een zitdag. Je mag uiteraard ook gebruik maken van een andere locatie of tijdstip als dat beter past. Om een afspraak te reserveren op de zitdag, kun je op de website van de woonmaatschappij terecht. Je kan niet zonder afspraak langskomen.

Vanaf januari 2024 zal de Vlaamse Overheid het Centraal Inschrijvingsregister lanceren. Meer informatie hierover kan je op de website van de Vlaamse overheid vinden.


Voor kandidaat-verhuurders


Ben je eigenaar van een woning of appartement in Deinze en wil je verhuren op de sociale verhuurmarkt? Alle informatie vind je op www.dimensa.be/nl/ik-wil-verhuren.