Gemeente Stad Deinze

Social Distance Poëzieroute

Wie van poëzie en wandelen houdt, kan tot 30 november 32 gedichten ontdekken in het straatbeeld van Deinze. De gedichten hangen aan de ramen van winkels en woningen in de Brielstraat, Mouterijdreef, Markt, Tolpoortstraat, Gentstraat, Guido Gezellelaan, Kalkhofstraat en Gentpoortstraat. Ook een aantal stedelijke instellingen zoals de bibliotheek, MUDEL en KADE zetten poëzie in het uitstal...

Info

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

Dienstencentrum Leiespiegel
Brielstraat 2, 9800 Deinze

Organisatie

dienst cultuur en evenementen Deinze

Wie van poëzie en wandelen houdt, kan tot 30 november 32 gedichten ontdekken in het straatbeeld van Deinze. De gedichten hangen aan de ramen van winkels en woningen in de Brielstraat, Mouterijdreef, Markt, Tolpoortstraat, Gentstraat, Guido Gezellelaan, Kalkhofstraat en Gentpoortstraat. Ook een aantal stedelijke instellingen zoals de bibliotheek, MUDEL en KADE zetten poëzie in het uitstalraam. Er prijken ook gedichten op groene plekjes in de stad zoals het Kaandelpark.

De stad gaat voor dit project een partnerschap aan met POEMTATA vzw die tal van poëziemanifestaties organiseert in Vlaanderen. Deelnemers kunnen genieten van gedichten van Akim A.J.Willems, Astrid Arns, Bart Stouten, Christophe Vekeman, Daniël Billiet, Delphine Lecompte, Dorien De Vylder, Elvis Peeters, Eriek Verpale, Etienne van Hyfte, Ivo Van Strijtem, Jana Arns, Leen Pil, Lotte Dodion, Luc C.Martens, Maud Vanhauwaert, Maya Wuytack, Peter Holvoet-Hansen, Ria Hanssens, Sylvie Marie en Thomas Rubico.

Daarnaast toont de route ook gedichten van het dichterscollectief Deinze (DéCéDé). Naast werk van stadsdichter Steven Van de Putte kan men ook gedichten lezen van Eddy Vaernewyck, Sven De Potter en Luc C. Martens.

De poëzieroute voor wandelaars loopt van 17 oktober tot en met 30 november. Het routeplan is gratis verkrijgbaar in de stedelijke bibliotheek en dienstencentrum Leiespiegel (aan het onthaal of de toeristische infobalie). Je kan het routeplan ook downloaden op https://www.deinze.be/poezieroute.