Gemeente Stad Deinze

Sociaal restaurant Nevele

Het sociaal restaurant wil een ontmoetingsplaats zijn waar je enkele dagen per week 's middags kan genieten van een vers bereide en goedkope warme maaltijd in een goed gezelschap.

Op dinsdag, woensdag en vrijdag kan je er terecht telkens van 11.30 uur tot 13.00 uur (behalve op feestdagen). Het restaurant is gelegen in de cafetaria van het woonzorgcentrum Ter Leenen (Graaf van Hoornestraat 26 in Nevele).

De maaltijden bestaan uit soep, hoofdgerecht en dessert. Plat- en bruiswater zijn in de prijs van de maaltijd inbegrepen. Andere dranken zal je tegen betalling (met drankenkaart) kunnen verkrijgen. Het is ook mogelijk om een dieetmaaltijd te bestellen na overleg met de sociale dienst.

Voor wie

Alle alleenstaanden, eenoudergezinnen en 65-plussers (met partner) van Hansbeke, Landegem, Merendree, Nevele, Poesele, Vosselare

Hoe aanvragen

Wil je gebruik maken van het restaurant, dan moet je jezelf eerst bij de sociale dienst van het Sociaal Huis inschrijven. Bovendien moet je reserveren voor elke maaltijd en dat ten laatste om 10 u. de dag voordien.

Een gereserveerde maaltijd moet ook altijd betaald worden.

Bedrag

Het gewone tarief bedraagt 7 euro.

Het kortingstarief bedraagt 5 euro. Dit tarief geldt voor wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming door de ziekteverzekering, wie een vorm van financiële steun krijgt van het OCMW of in budgetbeheer of -begeleiding is of in collectieve schuldenregeling zit.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar betalen halve prijs (3,5 euro gewoon tarief en 2,5 euro kortingstarief). Kinderen jonger dan 6 jaar eten gratis.

Meer info

Met de steun van:

logo sociaal restaurant groot