Gemeente Stad Deinze

Skateparken


Skatepark Briel wordt heropend vanaf 26 november 2020. De heropening is van onbepaalde duur en wordt periodiek geëvalueerd in het kader van de coronamaatregelen. Het dragen van een mondmasker is te allen tijde verplicht op het skatepark. Enkel tijdens het skaten is het niet verplicht, op voorwaarde dat de afstand van 1,5 meter tot andere gebruikers van het skatepark gewaarborgd blijft. Gebruikers van het skatepark die een rustpauze nemen, doen dit in bubbels van maximaal 4 personen en met behoud van anderhalve meter afstand ten opzichte van elkaar.

Skatepark Briel

Skatepark Briel is een ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren waar ze zich kunnen uitleven op ca. 1000 m² skateterrein. Het skatepark is gelegen in de Mouterijdreef voor jeugdcentrum Brieljant en Brielpunt.

Het skatepark bestaat uit naadloze gladde betonverharding en vaste skate-infrastructuur in spuitbeton, wat meer comfort geeft aan de skater. Het is een park met 13 verschillende skate-elementen: double stoop, flat rail, china bank, bowl/pool, vulcano, piramid, piramid hip, curb/ledge, stairs, wall ride, wally, corner/pocket en quarterpipe. Er zijn zowel elementen voor de beginnende als voor de ervaren skater.

De lokale skaters zijn vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het skatepark door verschillende participatiemomenten. Ze hadden inspraak in het ontwerp, de benaming en het gebruikersreglement. 

Skatepark Nevele

Er is een mini-skateterrein met drie skatetoestellen gelegen aan de sporthal Oostbroek (Zeistraat 41).