Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Skateparken

Skateparken terug open vanaf 21 mei
Vanaf donderdag 21 mei gaan de stedelijke skateparken terug open: skatepark Briel aan jeugdcentrum Brieljant in Deinze en skatepark Sporthal Oostbroek in Nevele. De heropening geldt onder strikte voorwaarden. Zo wordt er gewerkt met tijdsblokken en moeten de skaters vooraf reserveren via de webshop, moeten minderjarigen begeleid zijn van een volwassen toezichthouder en moeten ze minstens 1,5 meter afstand houden van elkaar.

De gebruikersreglementen voor beide skateparken vind je onderaan deze pagina.

 

Skatepark Briel

Skatepark Briel is een ontmoetingsplaats voor kinderen en jongeren waar ze zich kunnen uitleven op ca. 1000 m² skateterrein. Het skatepark is gelegen in de Mouterijdreef voor jeugdcentrum Brieljant en Brielpunt.

Het skatepark bestaat uit naadloze gladde betonverharding en vaste skate-infrastructuur in spuitbeton, wat meer comfort geeft aan de skater. Het is een park met 13 verschillende skate-elementen: double stoop, flat rail, china bank, bowl/pool, vulcano, piramid, piramid hip, curb/ledge, stairs, wall ride, wally, corner/pocket en quarterpipe. Er zijn zowel elementen voor de beginnende als voor de ervaren skater.

De lokale skaters zijn vanaf het begin nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van het skatepark door verschillende participatiemomenten. Ze hadden inspraak in het ontwerp, de benaming en het gebruikersreglement. 

Skatepark Nevele

Er is een mini-skateterrein met drie skatetoestellen gelegen aan de sporthal Oostbroek (Zeistraat 41).

Hoe aanvragen

Je kan dagelijks vanaf 17 uur online reserveren voor de tijdsblokken van de dag erna. 

  1. Ga naar www.deinze.be/webshop.
  2. Klik onderaan de pagina bij “relevante websites” op “Webshop stad Deinze”.
  3. Indien je reeds over een login beschikt, voer dan jouw gebruikersnaam en wachtwoord in.
  4. Indien je nog geen login hebt voor de webshop, volg dan de op de pagina vermelde instructies om je via je rijksregisternummer aan te melden.
  5. Ga naar het tabblad activiteiten en zoek in de lijst de gewenste dag op jouw skatepark naar keuze.
  6. Selecteer je gewenste tijdsblok, opgelet je mag maximum voor 1 tijdsblok per dag reserveren. Klik onderaan de pagina op “volgende”.
  7. Je krijgt een overzicht van je reservatie. De reservatie is gratis. Klik onderaan de pagina op de knop “in winkelwagen”.
  8. Je ontvangt een bevestiging van jouw reservatie via mail.