Gemeente Stad Deinze

SJID-project loodst jongeren door de lockdown

Gepubliceerd op  donderdag 19 november 2020

Veel jongeren hebben het moeilijk in deze coronatijden. Ze zien hun vrienden niet vaak, hun hobby's vallen weg ... Daarom richtte de Jeugddienst samen met de jeudgraad het platform SJID (Samen Jong In Deinze) op, een plek waar jongeren geholpen worden!

Samen Jong in Deinze is een project dat jongeren in Deinze wil verbinden in moeilijke tijden. Dat gebeurt via een Facebookpagina waar naast een divers aanbod van (online) activiteiten ook ruimte is voor sensibilisering en informatie op jongerenmaat. Het geheel wordt aangevuld met een telefoon- en chatlijn die 7/7 tussen 10 u. en 22 u. bereikbaar is.

Activiteiten

Minstens 3 maal per week worden (online) activiteiten voor jongeren georganiseerd:

  • Iedere woensdagmiddag werkt een Deinse jeugdvereniging een activiteit uit.
  • Op vrijdagavond zorgt jeugdhuis Brieljant voor online-ontspanning.
  • Op zaterdagavond opent één van de Deinse jeugdverenigingen of een groepje jeugdraadleden zelf het onlinecafé waar iedereen in chatrooms met elkaar een babbeltje kan slaan.

TSJID-CHAT

Er is ook een speciale telefoon- en chatlijn voor de Deinse jeugd. TSJID-CHAT staat voor Telefoonlijn Samen Jong In Deinze. Jongeren die zich eenzaam voelen of worstelen met hun gemoed in deze moeilijke periode kunnen bellen of chatten met jongeren die professioneel werkzaam zijn in de jeugddienst. Onze medewerkers bieden een luisterend oor, staan open voor een vrije babbel of zullen - indien nodig - jongeren met andere diensten in contact brengen.

De telefoon- en chatlijn is de komende weken 7/7 van 10 u. tot 22 u. te bereiken: