Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Scholenveldloop 2018 groot succes!

Gepubliceerd op  donderdag 8 november 2018

Op vrijdag 26 oktober 2018 organiseerde de dienst Sport en Recreatie i.s.m. Atletiekclub Deinze de 19e grote veldloop voor Deinse scholen. Deze veldloop ging door in de Brielmeersen (speelweide).

De bedoeling was een sportieve ontmoeting te organiseren tussen de verschillende Deinse scholen. Deze veldloopwedstrijd werd georganiseerd voor de leerlingen van het 3e, 4e, 5e & 6e leerjaar van het lager onderwijs en van het 1e & 2e jaar middelbaar onderwijs.

De wedstrijden voor het lager onderwijs gingen van start vanaf 9.30 u., de wedstrijd voor het middelbaar onderwijs waren vanaf 13.45 u. De leerlingen werden ingedeeld in verschillende reeksen volgens leeftijd. Per reeks werd een klassement opgemaakt, dus na elke wedstrijd was er een podium voorzien.

Voor zowel het lager als het middelbaar onderwijs was er telkens ook een wisselbeker voorzien voor de beste school. Bij aankomst ontvingen alle deelnemers een drankje gesponsord door “AD Delhaize Deinze”. Ook dit jaar namen niet alleen de leerlingen deel maar was er ook een leerkrachtenloop voorzien waarbij de leerkrachten van de verschillende scholen het sportief tegen elkaar konden opnemen.

De afstanden: lager (± 650m) / middelbaar (± 800m)

Dit jaar waren er in totaal 2.010 leerlingen ingeschreven, als volgt verdeeld:
Lager onderwijs: 1.312 leerlingen
Middelbaar onderwijs: 698 leerlingen

Uitslag

Lager onderwijs

Uitslag volgt binnenkort.

Middelbaar onderwijs

Uitslag volgt binnenkort.

 

Indien u de foto's van het podium wenst kan u steeds met de dienst Sport & Recreatie contact opnemen.