Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Schaken op school

Schaakclub Karpov biedt gratis schaakinitiatie op de lagere scholen in Deinze aan (schooljaar 2018 - 2019). Een verdere opleiding is mogelijk tegen betaling.

De initiatie wordt gegeven door leden van de schaakclub op school over de middag of na de lesuren. De club brengt het nodige materiaal mee. De initiatie neemt drie lessen in beslag.

De optionele verdere opleiding wordt door een externe lesgever aan de hand van de stappenmethode gegeven. In een 8-tal lessen leren de deelnemers alle spelregels en de basisvaardigheden kennen om zelfstandig te kunnen schaken.

Voor wie

Lagere scholen in Deinze.

Voorwaarden

  • De grootte van de groep en de leeftijd van de deelnemers is van geen belang. Het is wel aangewezen om een vrij homogene groep samen te stellen (vb.: 1ste tot 3de leerjaar / 4de tot 6de leerjaar).
  • De school voorziet een lokaal en ziet er op toe dat de leerlingen die zich inschreven aanwezig zijn.
  • De school voorziet een begeleider (geïnteresseerde leerkracht, (groot)ouder, ...) die als aanspreekpunt voor de leerlingen fungeert en eventueel ondersteuning kan bieden als de leerlingen zelfstandig willen schaken op school. Deze begeleider is noodzakelijk om het schaken te integreren in het schoolgebeuren.

Hoe aanvragen

Gelieve je interesse kenbaar te maken uiterlijk op 7 juni 2018 via filip.claeys@deinze.be.

Gelieve aan te geven in hoeverre je enkel in de initiatie dan wel in de initiatie en verdere lessen geïnteresseerd bent.

Alle verdere praktische afspraken zullen nadien rechtstreeks met de club gemaakt worden.

Bedrag

  • De schaakinitiatie (3 lessen) is gratis.
  • De verdere opleiding (8 lessen) kost 25 euro per les.
  • De deelnemers aan de verdere opleiding dienen een werkboek aan te kopen aan 5 euro per boek.