Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Riolerings- en wegenwerken Beekstraat

Gepubliceerd op  maandag 19 maart 2018

In 2018-2019 worden riolerings- en wegeniswerken uitgevoerd in de Beekstraat, de Karmstraat, een deel van de Paterstraat en van de Astene-Lindestraat. De werken worden uitgevoerd in opdracht van Stad Deinze, Aquafin en Farys.

Wat houden de werken in?

Nutsleidingen

De nutsmaatschappijen vernieuwen hun leidingen.

Rioleringswerken

De Beekstraat, de Karmstraat, een deel van de Paterstraat en van de Astene-Lindestraat krijgen een vernieuwd rioolstelsel, waarbij regenwater en vuilwater gescheiden worden afgevoerd. Na de aanleg van de nieuwe rioleringen worden de huisaansluitingen gerealiseerd.

Wegeniswerken

Nadat de rioleringswerken volledig afgerond zijn, wordt de weg heraangelegd. De Beekstraat en de Karmstraat krijgen langs beide zijden een fietspad. Een deel van de Karmstraat, nl. het deel tussen de spoorwegovergang en de Begijnhofstraat, wordt ingericht als fietsstraat. In een fietsstraat mag je met de auto of andere motorvoertuigen geen fietsers inhalen.

Timing en fasering van de werken
De werken worden in verschillende fasen uitgevoerd. De aannemer is op 26 maart 2018 gestart met de rioleringswerken in de Beekstraat, in het deel tussen de Pennemanstraat en de Karmstraat.

Update 7 juni 2019

Het kruispunt Karmstraat-Beekstraat wordt op dinsdag 11 juni terug opengesteld voor het verkeer.

Vanaf 11 juni zal het kruispunt Paterstraat-Beekstraat aangelegd worden. De werken zullen waarschijnlijk duren tot en met vrijdag 21 juni. Daarna zal ook hier weer doorgaand verkeer mogelijk zijn.

Om overbelasting van omliggende straten te vermijden, zal de spoorwegovergang in de Karmstraat nog minstens één week langer opengesteld worden en dat zolang als nodig.

De Begijnhofstraat en Beekstraat Fase 3, 3bis en fase 4 a kunnen via deze overgang ontsloten worden.

Ondertussen is de aannemer ook bezig met de aanleg van de opritten, deze werken vorderen goed.

 

Download hieronder het overzichtsplan met de fasering van de werken.