Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Riolerings- en wegenwerken Beekstraat

Gepubliceerd op  maandag 19 maart 2018

In 2018-2019 worden riolerings- en wegeniswerken uitgevoerd in de Beekstraat, de Karmstraat, een deel van de Paterstraat en van de Astene-Lindestraat. De werken worden uitgevoerd in opdracht van Stad Deinze, Aquafin en Farys.

Wat houden de werken in?

Nutsleidingen

De nutsmaatschappijen vernieuwen hun leidingen.

Rioleringswerken

De Beekstraat, de Karmstraat, een deel van de Paterstraat en van de Astene-Lindestraat krijgen een vernieuwd rioolstelsel, waarbij regenwater en vuilwater gescheiden worden afgevoerd. Na de aanleg van de nieuwe rioleringen worden de huisaansluitingen gerealiseerd.

Wegeniswerken

Nadat de rioleringswerken volledig afgerond zijn, wordt de weg heraangelegd. De Beekstraat en de Karmstraat krijgen langs beide zijden een fietspad. Een deel van de Karmstraat, nl. het deel tussen de spoorwegovergang en de Begijnhofstraat, wordt ingericht als fietsstraat. In een fietsstraat mag je met de auto of andere motorvoertuigen geen fietsers inhalen.

Timing en fasering van de werken
De werken worden in verschillende fasen uitgevoerd. De aannemer is op 26 maart 2018 gestart met de rioleringswerken in de Beekstraat, in het deel tussen de Pennemanstraat en de Karmstraat.

Update 13 november 2019: download hieronder het overzichtsplan met de fasering van de werken. Deze data zijn onder voorbehoud van de weersomstandigheden.