Gemeente Stad Deinze

Reuzenrad van 40 meter hoog komt naar Deinze

Gepubliceerd op  woensdag 23 september 2020

Tot en met 15 november kan je op het Sint-Poppoplein terecht voor een indrukwekkend 360°-uitzicht over de skyline van Deinze. Met de komst van reuzenrad Skywheel wil de stad haar inwoners bedanken voor de volgehouden corona-inspanningen van de afgelopen maanden.

Het veertig meter hoge reuzenrad biedt plaats aan 144 personen in 24 gondels en stond eerder al in Hongkong, Dubai en Berlijn. ’s Avonds is het rad prachtig verlicht met duurzame ledlichten, wat een mooi effect zal geven aan de Leieoevers. Heel wat evenementen en activiteiten konden door de coronamaatregelen spijtig genoeg niet plaatsvinden dit jaar. Daarom hoopt de stad dat inwoners en bezoekers hier even hun hart aan kunnen ophalen.

Deinze Winkelstad organiseert een spaarkaartactie. Wie 15 stempels bij lokale handelaars verzamelt, ontvangt een gratis ritje op het reuzenrad zo lang de voorraad strekt. Alle details over deze actie vind je op de website van Deinze Winkelstad.

Praktisch

Het reuzenrad is toegankelijk van woensdag tot en met zondag, van 14 - 22 u.
Tijdens de herfstvakantie (2-8 november) is het reuzenrad iedere dag open van 14 - 22 u.

Het dragen van een mondmasker is tijdens het wachten verplicht. Voor het instappen moet je jouw handen ontsmetten (alcoholgel is voorzien). Ieder uur wordt het reuzenrad ontsmet.

Prijs

  • volwassenen: 5 euro
  • kinderen t.e.m. 11 jaar: 4 euro

Opgelet: het rad is niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.