Gemeente Stad Deinze

Renovatiewerken brug Moorstraat over de E40

Gepubliceerd op  woensdag 18 mei 2022

Het Agentschap Wegen en Verkeer start vanaf 1 juni met de vernieuwing van de brug van de Moorstraat over de E40 in Landegem.
De brug is in zeer slechte staat en wordt grondig vernieuwd. Er komt een nieuw wegdek, de voegen van de brug worden vernieuwd, de brug krijgt een nieuwe waterdichting en de brugrand en de onderkant worden vernieuwd en hersteld.

Fasering en omleiding

Op 1 juni beginnen de werken en als ze volgens planning verlopen duurt de renovatie tot september 2022. Tijdens de werken wordt de brug langs beide zijden afgesloten.

  • Voetgangers en fietsers stappen/rijden in de beide richtingen om via de Moorstraat, de Houtstraat, de Westhoek, de Vosselarestraat, de Bovenstraat, de Kerkstraat en de Moorstraat.
  • Gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Moorstraat, de Moerstraat, Booiebos, Industriepark Drongen, de Kloosterstraat, de Halewijnstationstraat, Halewijnkouter, de Renaat de Rudderstraat, de Kerkstraat en de Moorstraat.

Op de E40 zal er slechts sporadisch beperkte hinder zijn voor het verkeer, onder meer tijdens de betonherstellingen onderaan de brug en voor het plaatsen van de veiligheidsleuning. Deze werken gebeuren steeds ‘s nachts om de hinder te beperken.

Meer info:

www.wegenenverkeer.be/Deinze