Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Recyclagepark Nevele

Het containerpark is gelegen in de Brouwerijstraat 9 in Landegem. Sinds 1 augustus 2018 is het beheer van het recyclagepark overgedragen aan IVM. 

Tarieven

Deinze en Nevele vormen vanaf 1 januari 2019 de fusiestad Deinze. Retributiereglementen worden op elkaar afgestemd. Dit kan echter niet allemaal tegelijk gebeuren. Zo lang de fusiestad de oude reglementen niet opheft, blijven deze geldig op het grondgebied waarvoor ze gestemd waren. Hierdoor zijn er in 2019 verschillen tussen tarieven voor het grondgebied van 'Deinze voor de fusie' en 'Nevele voor de fusie' mogelijk. 

De tarieven op deze pagina zijn geldig op het grondgebied van Nevele voor de fusie.

De retributie op de toegang en op de aanbreng van afvalstoffen op het gemeentelijk recyclagepark door particulieren (inwoners van de gemeente), tweede verblijvers, scholen en verenigingen in de betalende zone wordt dan:

Van het eerste tot en met het vijftiende bezoek in hetzelfde kalenderjaar:

 • Kruiwagen, fiets, bromfiets (al dan niet met aanhangwagentje): 0,20 euro.
 • Personenwagen: 1,00 euro;
 • Personenwagen + aanhangwagen: 2,00 euro
 • Hoge personenwagen: 2,00 euro;
 • Hoge personenwagen + aanhangwagen: 3,00 euro;
 • Personenwagen/hoge personenwagen + hoge aanhangwagen (bijvoorbeeld: paardentrailer): 3,00 euro.

Vanaf het zestiende bezoek in hetzelfde kalenderjaar:

 • Kruiwagen, fiets, bromfiets (al dan niet met aanhangwagentje): 0,20 euro;
 • Personenwagen: 5,00 euro;
 • Personenwagen + aanhangwagen: 10,00 euro
 • Hoge personenwagen: 10,00 euro;
 • Hoge personenwagen + aanhangwagen: 15,00 euro;
 • Personenwagen/hoge personenwagen + hoge aanhangwagen (bijvoorbeeld: paardentrailer): 15,00 euro.

Openingsuren

Openingsuren van 1 oktober tot en met 31 maart
Voor particulieren:
 • woensdag, vrijdag en zaterdag : 8.30 tot 12.00 uur en 13.00 tot 16.45 uur
Voor bedrijven en zelfstandigen:
 • maandag: 8.30 tot 12.00 uur (met elk type bedrijfsvoertuig en alleen met de specifieke elektronische toegangspas voor bedrijven).
 • woensdag en vrijdag: 8.30 tot 12.00 uur (met personenwagen, met personenwagen en aanhangwagen of bestelwagen:bedrijfsgerelateerd afval met elektronische toegangspas voor bedrijven en huishoudelijk afval met identiteitskaart)
Het containerpark is gesloten op dinsdag en donderdag en bijkomend op maandag 1 januari (nieuwjaar), maandag 2 april (Paasmaandag), maandag 30 april (brugdag), vrijdag 11 mei (brugdag), maandag 21 mei (pinkstermaandag), woensdag 11 juli (Feest van de Vlaamse gemeenschap), zaterdag 21 juli (nationale feestdag), woensdag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart), vrijdagnamiddag 31 augustus, vrijdag 2 november (Allerzielen), zaterdag 3 november (brugdag), maandag 24 december, woensdag 26 december (tweede Kerstdag) en maandag 31 december.

Wie krijgt toegang en onder welke voorwaarden?

De toegang tot het containerpark wordt gecontroleerd via de elektronische identiteitskaart (EID).

Zelfstandigen en bedrijven, die in Nevele gevestigd zijn, hebben toegang tot het containerpark als ze in het bezit zijn van een KMO-kaart containerpark (elektronische toegangspas), verkrijgbaar bij de Milieudienst. Er wordt een waarborg van tien euro gevraagd voor de KMO-kaart.

Nieuwe inwoners, die nog niet ingeschreven zijn, kunnen met een voorlopige kaart nieuwe inwoner / kaart containerpark terecht in het containerpark. Deze kaart is zes maanden geldig en is verkrijgbaar bij de dienst Burgerzaken. Er wordt een waarborg van tien euro gevraagd. Zodra de identiteitskaart in orde is, hebt u toegang via uw elektronische identiteitskaart (EID) en krijgt u de waarborg terugbetaald.

Personen die in onze gemeente bouwen of verbouwen en die nog geen inwoner van Nevele zijn kunnen met een nieuwe inwoners / kaart bouwer / verbouwer (= elektronische toegangspas) terecht in het containerpark. Deze kaart is twee jaar geldig en is verkrijgbaar bij de Milieudienst. Er wordt een waarborg van tien euro gevraagd. Op het einde van de bouw- of verbouwingswerken of na ten laatste twee jaar dient u de kaart terug te geven aan de Financiële dienst. U krijgt dan de waarborg terugbetaald.

Tweede verblijvers krijgen ook toegang tot het containerpark.