Deel deze pagina

Gemeente Stad Deinze

Publieke ruimte Nevele en Lovelingbrug

Het bestuur wenst een duurzame en innovatieve dorpsontwikkeling te realiseren in Nevele, waarbij de publieke ruimte en de publieke gebouwen centraal staan.

Om aan deze ambitie vorm te geven wordt er een conceptstudie opgemaakt voor de dorpskern van Nevele, die onder meer de toekomstige publieke projecten en de geplande werken in het kader van het project Seine Schelde Vlaanderen bevat. Een conceptstudie is een plan waarin een globale visie voor de ontwikkeling van de dorpskern gegeven wordt. Aan de hand van dit plan wordt de vernieuwing stap voor stap gerealiseerd in deelprojecten die gefaseerd en gespreid in de tijd uitgevoerd worden.

Op woensdag 15 mei 2019 was er een drukbezocht participatiemoment in het parochiaal centrum van Nevele. De Powerpointvoorstelling van die avond vind je onderaan deze pagina terug, net als het verslag van de reflecties van de werkgroepen.

De Vlaamse Waterweg stelde die avond het ontwerp van de nieuwe fiets- en voetgangersbrug (Lovelingbrug) voor. De simulaties en meer info kan je hieronder downloaden.