Gemeente Stad Deinze

Psychosociale hulp

Heb je persoonlijke, relationele of familiale problemen (zoals problemen met jouw partner, opvoeding van de kinderen, de opvang voor de ouders, verslaving, eenzaamheid, ...), dan zal de maatschappelijk werker een luisterend oor bieden. Indien nodig en als je dat wenst zal de maatschappelijk werker je doorverwijzen naar gespecialiseerde hulpverlening.

Hoe aanvragen

  • Bij het Sociaal Huis
    • Woon je in Hansbeke, Landegem, Merendree, Nevele, Poesele of Vosselare, meld je dan aan bij het Sociaal Huis Nevele.
    • Woon je in Astene, Bachte-Maria-Leerne, Deinze, Gottem, Grammene, Meigem, Petegem, Sint-Martens-Leerne, Vinkt, Wontergem of Zeveren, meld je dan aan bij het Sociaal Huis Deinze.
  • De maatschappelijk werker zal je inlichten en/of adviezen geven waarmee je op weg kunt.
  • Voor specifieke problemen kun je doorverwezen worden naar andere diensten.

Meer info

Premie psychosociale hulpverlening

Inwoners van Deinze die psychologische problemen ervaren en hiervoor psychologische hulp krijgen, kunnen een tussenkomst vragen in deze kosten tot een maximumbedrag van 500 euro per gezin.
Vul het formulier in via het e-loket, of download het formulier onderaan deze pagina en bezorg dit samen met de gevraagde bijlagen aan het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel, of het onthaal van het sociaal huis Nevele of mail het formulier en de bijlages naar sociaalhuisdeinze@deinze.be. 

De aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 31 december 2021.