Gemeente Stad Deinze

Proefopstelling eenrichtingsverkeer Poelstraat

Gepubliceerd op  vrijdag 23 juni 2023

Verkeersleefbaarheid en verkeersveiligheid zijn de twee speerpunten van het mobiliteitsbeleid van de stad. Op bepaalde plaatsen zorgt dat ervoor dat we bijkomende maatregelen moeten nemen om de leefbaarheid voor de bewoners en de veiligheid voor de actieve weggebruikers (stappers, trappers) te garanderen.

Het te smalle wegprofiel van de Poelstraat voor de steeds bredere auto’s en fietsen en het vele (sluip)verkeer zorgen voor onveilige situaties.

Het mobiliteitsplan voorziet dat de Poelstraat enkelrichting wordt. We weten dat nog niet iedereen overtuigd is van deze maatregel. Daarom voeren we vanaf maandag 10 juli 2023 tot en met vrijdag 27 oktober 2023 een proefopstelling in. Deze voorziet in eenrichtingsverkeer in het eerste deel van de Poelstraat. De toegelaten rijrichting is wijkinwaarts, van de N35 Gaversesteenweg richting de Kouterlosstraat. Op die manier creëren we meer ruimte in de straat en vermijden we sluipverkeer. Dit zorgt voor een veiligere omgeving voor de actieve weggebruikers en een gezondere, aangenamere leefomgeving. Bij een positieve evaluatie wordt deze proefopstelling definitief en kunnen we de straat aangenamer inrichten voor de bewoners en nog veiliger maken voor de gebruikers.