Gemeente Stad Deinze

Social Distance Poëzieroute in stadscentrum

Gepubliceerd op  zaterdag 17 oktober 2020

De stad organiseert van 17 oktober tot en met 30 november de Social Distance Poëzieroute in het stadscentrum van Deinze. Op 32 binnen- en buitenlocaties kunnen poëzieliefhebbers genieten van gedichten van landelijk bekende en lokale dichters.

De gedichten hangen aan de ramen van winkels en woningen in de Brielstraat, Mouterijdreef, Markt, Tolpoortstraat, Gentstraat, Guido Gezellelaan, Kalkhofstraat en Gentpoortstraat. Ook een aantal stedelijke instellingen zoals de bibliotheek, mudel en KADE zetten poëzie in het uitstalraam. Er prijken ook gedichten op groene plekjes in de stad zoals het Kaandelpark.

Deelnemers kunnen genieten van gedichten van Akim A.J.Willems, Astrid Arns, Bart Stouten, Christophe Vekeman, Daniël Billiet, Delphine Lecompte, Dorien De Vylder, Elvis Peeters, Eriek Verpale, Etienne van Hyfte, Ivo Van Strijtem, Jana Arns, Leen Pil, Lotte Dodion, Luc C.Martens, Maud Vanhauwaert, Maya Wuytack, Peter Holvoet-Hansen, Ria Hanssens, Sylvie Marie en Thomas Rubico. Daarnaast toont de route ook gedichten van het dichterscollectief Deinze (DéCéDé). Naast werk van stadsdichter Steven Van de Putte kan je ook gedichten lezen van Eddy Vaernewyck, Sven De Potter en Luc C. Martens.

De stad gaat voor dit project een partnerschap aan met Poemtata vzw die tal van poëziemanifestaties organiseert in Vlaanderen.

Het routeplan is gratis verkrijgbaar in de stedelijke bibliotheek en dienstencentrum Leiespiegel (aan het onthaal of de toeristische infobalie).

Hieronder kan je het routeplan downloaden.