Gemeente Stad Deinze

Park+Zorg

Sedert 1 juli 2019 is het reglement Park+Zorg van toepassing. Dit reglement maakt parkeren voor zorgverleners makkelijker en vlotter door parkeren voor inritten of garages toe te laten gedurende de zorgtijd.

Voor wie

Info voor zorgverleners

Zorgverleners met een RIZIV-nummer (huisdokters, thuisverpleegkundigen …) kunnen bij parkeerbedrijf Indigo een gratis Park+Zorg-kaart aanvragen. Op die kaart moeten ze hun naam, gsm-nummer en nummerplaat noteren en deze duidelijk zichtbaar in de wagen leggen. Met deze kaart mogen ze alleen parkeren voor inritten en garages waar een park+zorg sticker bevestigd is.
Als je parkeert in een betalende of blauwe zone moet je nog altijd een parkeerticket kopen of jouw blauwe schijf plaatsen.
Je kan ook een parkeerkaart voor zorgverstrekkers aanvragen bij parkeerbedrijf Indigo. Met deze kaart kan je parkeren zonder een ticket te moeten nemen of de blauwe schijf te leggen. Deze parkeerkaart is geldig tijdens de uitoefening van jouw beroep en is gekoppeld aan de nummerplaat van jouw wagen. Deze parkeerkaart kost 100 euro per jaar.

Info voor bewoners die een Park+Zorg-sticker wensen

Wil je de parkeerplaats voor jouw inrit of garage ter beschikking stellen van zorgverleners? Neem dan contact op met de dienst omgeving in dienstencentrum Leiespiegel om een Park+Zorg-sticker te krijgen. Deze sticker kleef je op jouw raam of garagepoort, zo weten de zorgverleners waar ze mogen parkeren. Uiteraard mogen zij hier alleen gebruik van maken tijdens de periode waarin er effectief zorg verleend wordt. Het gebruik van de Park+Zorg-kaart is geldig in de betalende en blauwe zones in Deinze.

Hoe aanvragen

Zorgverleners kunnen hun Park+Zorg-kaart aanvragen bij parkeerbedrijf Indigo:

03 217 44 90

parkeren.deinze.be@streeteo.com

Bedrag

Zowel de Park+Zorg-kaart voor zorgverleners als de sticker voor wie zijn inrit of garage ter beschikking wil stellen van zorgverleners zijn gratis te verkrijgen.