Gemeente Stad Deinze

Nu ook Blue-bike deelfietsen aan Mobipunt Station Landegem

Gepubliceerd op  vrijdag 16 juli 2021

In Deinze kon je al deelfietsen huren aan het station in Deinze en aan dienstencentrum Leiespiegel. Nu kan dat ook aan het Mobipunt Station Landegem (Stationsstraat 102). 

Slimme Blue-bikes

Op de nieuwe Blue-bikelocatie in Landegem staan Blue-bikes met slimme sloten. De slimme sloten met ingebouwde kaartlezer zorgen ervoor dat je sneller en eenvoudiger een fiets kan ontlenen. Door je Blue-bike- of MOBIB-kaart tegen het slot te houden of door de QR-code te scannen in de Blue-bike app, ontgrendel je de fiets en kan je meteen vertrekken.

Word gratis lid tussen 1 juli en 31 augustus 2021

Om de Blue-bikes te gebruiken moet je lid zijn van Blue-bike, of via een externe partner (zoals de KBC-app) een ticket aankopen. Lid worden kost slechts 12 euro per jaar en kan eenvoudig online via de website van Blue-bike of in één van de deelnemende fietspunten. 

Wie lid wordt van Blue-bike tussen 1 juli en 31 augustus 2021 betaalt het eerste jaar geen lidgeld omdat Blue-bike dit jaar tien jaar bestaat.

In Deinze rijden Blue-bikeleden bovendien gratis dankzij de stad in plaats van het standaardtarief van 3,15 euro te betalen voor de eerste 24 uur.