Gemeente Stad Deinze

Goed-gevoel-koffer

Gepubliceerd op  vrijdag 24 juni 2022

Huis van het Kind Deinze stelt een goed-gevoel-koffer ter beschikking aan de basisscholen in Deinze. Geestelijke gezondheid en veerkracht zijn belangrijk om te kunnen omgaan met de vele kleine en grote uitdagingen die het leven te bieden heeft.

Ook onze kinderen staan onder druk en leren met vallen en opstaan zich een weg te banen door het leven. Meestal gaat het goed, maar soms loopt er ook iets fout. Veerkracht helpt hen hindernissen en dagelijkse uitdagingen aan te pakken. Daarom biedt Huis van het Kind Deinze deze goed-gevoel-koffer aan, zodat leerkrachten met hun leerlingen kunnen werken rond conflicthantering, sociale vaardigheden, emoties leren benoemen, faalangst, enzoverder. De koffer helpt om preventief te werken rond verschillende thema’s, maar bevat ook materialen die handig zijn om snel te kunnen inspelen op plotse of ingrijpende situaties.

In de koffer zitten dus verschillende materialen die advies, tips en ondersteuning bieden aan scholen bij het uitwerken van een geestelijk gezondheidsbeleid, zoals (voor)leesboekjes, een babbelspel, emotie-kaarten, educatieve handvaten voor leerkrachten, …

De goed-gevoel-koffer is gratis te gebruiken en kan gereserveerd worden bij Huis van het Kind.