Gemeente Stad Deinze

Winterpret aan de Leie

Gepubliceerd op  maandag 22 november 2021

Het Sint-Poppoplein wordt dit jaar voor de zevende keer omgetoverd tot een heus winterdorp. Vier weken lang, van 10 december tot en met 9 januari, kan iedereen er terecht voor een winterkermis, een gezellige winterbar en kunnen jong en oud hun schaatskunsten tonen op de nieuwe ijspiste van maar liefst 400 m². De piste bevat een afgesloten deel voor de allerkleinsten, zodat ze in alle veiligheid kunnen glibberen en schaatsen.

Kerstmarkt

Tijdens het weekend van 18 en 19 december wordt de Markt van Deinze terug omgetoverd tot een sfeervolle kerstmarkt. Twinkelende lichtjes, mooie decoratie, gezellige vuurkorven en tientallen kerstbomen brengen je meteen in de juiste kerststemming. Aan de ingang van de kerstmarkt kan je kerstalpaca’s bewonderen.

Huis van de Kerstman

Bezoek tussen 15 en 24 december (14 – 18 uur) het Huis van de Kerstman in het HUP/HUB pand in de Tolpoortstraat 66 in Deinze en laat je onderdompelen in een zalige kerstsfeer. Op zaterdag 18 december is er tussen 14 en 18 uur een fotomoment voorzien met de Kerstman.

Nieuwjaarsreceptie

We sluiten Winterpret aan de Leie af met de nieuwjaarsreceptie. Alle Deinzenaars zijn welkom op zondag
9 januari op de Markt van Deinze om samen te klinken op het nieuwe jaar. Aan diverse kraampjes kan je drankjes en streekgebonden lekkers krijgen.

Meer info over de activiteiten vind je op www.deinze.be/winterpret-aan-de-leie