Gemeente Stad Deinze

Nieuw wegdek en fietspaden Kortrijksesteenweg

Gepubliceerd op  vrijdag 26 april 2024

Maandag 13 mei tot en met vrijdag 28 juni voert het Agentschap Wegen en Verkeer werken uit op de Kortrijksesteenweg. De rijweg en fietspaden worden vernieuwd. De werfzone loopt vanaf huisnummer 147 (net voor supermarkt Aldi) tot aan de Molenstraat.


Om hinder te beperken wordt er in twee fases gewerkt. Tijdens de eerste fase, van 13 mei tot 7 juni, wordt er gewerkt in de richting van Zulte. Tijdens fase twee, van 10 juni tot 28 juni, wordt de rijstrook richting Deinze aangepakt. De timing is onder voorbehoud van werf- en weersomstandigheden.

Verkeersmaatregelen

Er wordt een wegomlegging voorzien, deze blijft hetzelfde tijdens beide fases. Bijkomend geldt tijdens de werken een parkeerverbod in de volledige werfzone, in de Molenstraat en in de Sint-Hubertstraat vanaf huisnummer 216.

  • Het gemotoriseerd verkeer richting Zulte kan de werfzone passeren. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Een van de zijstraten uitrijden kan dus maar in één richting (richting Zulte).
  • Het gemotoriseerd verkeer richting Deinze volgt de wegomlegging Kortrijksesteenweg (N43) - Molenstraat - Sint-Hubertstraat - Houtkantlaan - Oostkouterlaan - Volhardingslaan (N35).
  • Het zwaar verkeer richting Zulte kan de werfzone passeren. Er geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Het zwaar verkeer richting Deinze verlaat de Grote Steenweg (N43) in Olsene en rijdt via Centrumstraat - Oudenaardestraat - Olsensesteenweg (N459) - E17.
  • Voetgangers in beide richtingen kunnen steeds de werfzone passeren via het voetpad dat tegen de woningen ligt.
  • Fietsers richting Zulte kunnen de werfzone passeren. Fietsers richting Deinze volgen een omleiding via de Kortrijksesteenweg (N43) - Molenstraat - Sint-Hubertstraat - Tonnestraat. Daarna gaan ze via de fietssnelweg F7 naast de spoorweg verder naar de Volhardingslaan (N35).
  • De Lijn voorziet een tijdelijke bushalte langs de Kortrijksesteenweg (N43), ter hoogte van het kruispunt met de Molenstraat. Richting Kortrijk: normale reisweg.
    Richting Deinze: Kortrijksesteenweg > Molenstraat > Sint-Hubertstraat > Meerelosstraat > Oostkouterlaan > VolhardingslaanĀ 

Omleiding De Lijn - wegenwerken Kortrijksesteenweg


Meer info: www.wegenenverkeer.be/deinze

Lokale wegomlegging

Zwaar verkeer wegomlegging