Gemeente Stad Deinze

Nieuw: troostkoffer

Gepubliceerd op  vrijdag 24 juni 2022

Op een gezonde manier rouwen en troost vinden na verlies is belangrijk, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Huis van het Kind Deinze stelt daarom gratis een troostkoffer ter beschikking aan de Deinse verenigingen, organisaties en basisscholen. 

Rouwverwerking en troost bij kinderen is niet eenvoudig. Vaak tonen ze dit op een meer impliciete manier, of gaan ze net buitensporig gedrag vertonen. Het is er ook vaak heel plots, waardoor er soms snel gehandeld moet worden om het kind op te vangen. Er zijn ook grote verschillen tussen kinderen: het ene kind praat er graag over, het andere niet. Het is belangrijk om, ongeacht deze verschillen, bij alle kinderen aandacht te hebben voor hun gevoelens en gedachten, zeker ook in moeilijke periodes.

De troostkoffer bestaat uit verschillende materialen die advies, tips en ondersteuning bieden aan scholen bij het uitwerken van een geestelijk gezondheidsbeleid, zoals (voor)leesboekjes, een babbelspel, emotie-kaarten, educatieve handvaten voor leerkrachten, enzoverder.

Neem contact met het Huis van het Kind om de koffer te ontlenen.