Gemeente Stad Deinze

Murals4Change

Murals 4 Change Deinze: zet je hart om in art!

Stad Deinze kreeg dit jaar een subsidie van 7.000 euro via Mondiale Solidariteit Oost-Vlaanderen. Dit budget is bedoeld voor Murals4Change, een campagne die 11.11.11 in 2020 opstartte om changemakers over heel Vlaanderen zichtbaar te maken in het straatbeeld.

De dienst Lokaal Mondiaal Beleid stapt dit jaar mee in de campagne. Stad Deinze geeft er wel zijn eigen betekenis aan en brengt de peoplepijler (= SDG 1 tot en met 5 waarin onze sociale omgeving centraal staat) van de 17 duurzaamheidsdoelstellingen in het straatbeeld. Een muurschildering rond deze SDG-pijler brengt kleur in onze stad. Deze campagne is in samenwerking met vzw Wallin’ en Cultuurregio Schelde-Leie.

 

Wat kan jij doen?

Vzw Wallin’ is een organisatie die kansen creëert voor artiesten en bijvoorbeeld via muurschilderingen het straatbeeld wil opwaarderen. Ze heeft zich gespecialiseerd in muurschilderingen en projecten waar graffiti en street art centraal staan. In het kader van deze campagne geeft ze volgende workshops:

  • Zaterdag 13 mei: sticker workshop (SDG 16: vrede, justitie en sterke publieke diensten)
  • Zaterdag 13 mei: stencil workshop (SDG 10: ongelijkheid verminderen)
  • Woensdag 17 mei: graffiti workshop (SDG 5: gendergelijkheid)

Je kan gratis inschrijven via welzijn@deinze.be voor één of meerdere workshops. Deze hebben plaats in Huis van het Kind, Mouterijdreef 22, 9800 Deinze van 14 tot 16 uur.

 

En kinderen?

Hoe werken aan een betere wereld? Daar hebben kinderen vaak de gekste, creatiefste, leukste, meest idealistische en mooiste antwoorden op! We zijn hen zeker niet vergeten in dit verhaal.
Tijdens de week van de Duurzame Gemeente (september 2023) zal er een activiteit worden voorzien voor kinderen die creatief willen medenken. We zorgen voor knutselmateriaal, inspiratie, een vieruurtje en gezelligheid.
Inschrijven is verplicht. Meer informatie hierover volgt nog!

 

De mural

In september brengt lokaal kunstenaar Jesse Van Gompel de interpretatie van onze Deinzenaars samen in een grote muurschildering. De locatie van de muurschildering houden we nog even geheim.
De individuele kunstwerken gemaakt tijdens de workshops vormen gezamenlijk de visie van onze inwoners op de SDG’s waarrond gewerkt wordt. Jesse zal aanwezig zijn tijdens meerdere workshops en de werken achteraf ook gebruiken als inspiratie voor de look en feel van de uiteindelijke muurschildering, gecombineerd met zijn eigen artistieke stijl en eigenheid.

Voor wie

Inwoners van stad Deinze, jong & oud

Hoe aanvragen

Inschrijvingen gebeuren via mail naar welzijn@deinze.be. Vermeld hierbij telkens je naam, mail of telefoonnummer en met hoeveel personen je wil inschrijven.

Tot dan!

Bedrag

Alle activiteiten in kader van deze campagne zijn gratis.