Gemeente Stad Deinze

Middelbare graad volwassenen: Spreken en presenteren

Doelgroep: alle volwassenen vanaf 15 jaar
Lestijd: Spreken en presenteren 1 uur/week + Spreekstudio 1 uur/week
Duur graad: 3 jaar

Spreken en presenteren

Wil je een publiek op een verrassende en overtuigende manier leren toespreken? Ga je graag op ontdekking naar je eigen verhaal via de kracht van storytelling?

Dan is spreken en presenteren de ideale keuze voor jou!
Debatteren, speechen, presenteren, ... je leert het allemaal in een ongedwongen sfeer onder de enthousiaste begeleiding van docenten met massa’s podium- en media-ervaring. Een niet te missen opleiding voor iedereen die een publiek wil leren informeren, overtuigen en entertainen.

Spreekstudio

In Spreekstudio ga je verder aan de slag met het werkmateriaal uit het hoofdvak (Spelstudio, Radio maken of Spreken en presenteren). Je verkent de mogelijkheden van jouw stem en leert die te ontspannen en vrij te gebruiken. Zo vind je jouw eigen stem(persoonlijkheid) en vanuit die kern ook het nodige vertrouwen om voor een publiek te spreken.

Aan de hand van leuke spreek- en speloefeningen verrijk je je taalvaardigheid en verfijn je je uitspraak en articulatie. Er is ook veel aandacht voor de fysiek van de spreker want stem en lichaam zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit alles draagt bij tot je zelfbewustzijn en zelfvertrouwen.